Prima pagină / Oameni / Vorbire directă  /  Redactorul-șef „VIP Magazin”, Sergiu Gavriliță, vorbește despre emoțiile bune și puternice

Redactorul-șef „VIP Magazin”, Sergiu Gavriliță, vorbește despre emoțiile bune și puternice imprimare

Există un segment pe care sarcinile „VIP Magazin” și Știripozitive.eu coincid

07.03.2012  

Ne-a impresionat cu o declarație făcută în ziua lansării Știrilor pozitive: „Dostoevski nici n-a intuit că în secolul XXI, de fapt, știrile pozitive vor salva lumea”.

Acum redactorul-șef „VIP Magazin", Sergiu Gavriliță, dezvăluie ce veste bună pare să-i fi emoționat pe concetățenii noștri cel mai mult în ultimii 20 de ani și ce strategie are împreună cu apropiații săi ca să supraviețuiască știrilor mai puțin bune.  

- Specialist în topuri, tu poți să-ți amintești care a fost, crezi, cea mai bună veste în Moldova în ultimii 20 de ani - o veste care i-a emoționat pozitiv și puternic pe mulți oameni? Și cum a fost să afli asta? Unde erai când ai aflat?

- Cineva străin care ne-a vizitat țara mi-a spus că la noi oamenii sunt frumoși la chip, dar foarte triști, cu privirea stinsă. E adevărat. Suntem înconjurați de prea multe întâmplări nefericite. Cu toții căutăm însă istorii de succes și nu prea le găsim...

Greu mi-am amintit o veste care ar emoționa pozitiv și puternic mai mulți oameni laolaltă. Poate atunci când am ascultat cu inima la gură „Boonika bate doba" la Eurovision sau poate atunci când privim la tv, înainte de Crăciun, cum Cineva Care Are Dăruiește Cuiva Care N-are. Sau poate anul 2000 care ne-a dat speranța că Sfârșitul Lumii se amână pentru încă 12 ani...

- Cum putem rezista împotriva veștilor rele care sunt tot mai multe și tot mai peste tot? Ai, aveți împreună cu familia vreo strategie pentru asta?

- În fiecare dintre noi trăiește un înger și un demon... Trebuie zilnic, perseverent, să căutăm și să dezvoltăm în noi și în cei care ne înconjoară partea frumoasă, bună, pozitivă. E o luptă grea dar necesară.

Cu 8 ani în urmă, atunci când am început „VIP Magazin", ne-am propus acest scop: să fim o presă pozitivă, nu de scandal, să căutăm doar ce-i frumos în fiecare dintre noi. Și aici sarcinile noastre, cu www.stiripozitive.eu, coincid.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.