Prima pagină / Oameni / Vorbire directă  /  Pledoaria lui Vasile Botnaru pentru un jurnalism care dă speranţe

Pledoaria lui Vasile Botnaru pentru un jurnalism care dă speranţe imprimare

„Să ne abţinem, pe cât e posibil, de la jurnalism apocaliptic, cu multe victime şi sânge”

08.03.2012  

Readucem în actualitate – în contextul știrilor pozitive – pledoaria vizionară de acum un deceniu a lui Vasile Botnaru în favoarea unui jurnalism care dă speranțe.

„E necesar să promovăm un jurnalism care dă speranţe, cu exemple reuşite de oameni care s-au afirmat în pofida dificultăților de tot felul", afirma, în 2002, într-un interviu , Vasile Botnaru, Director Radio Free Europe / Radio Liberty.

„Să ne abţinem, pe cât e posibil, de la jurnalism apocaliptic, cu multe victime şi sânge", este îndemnul de acum 10 ani al lui Vasile Botnaru, valabil, credem, și pentru realitățile de acum.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.