Prima pagină / Oameni / Vorbire directă  /  Ambasadorul Valeriu Turea: „Portughezii au reuşit să facă dintr-un cocoş unul din cele mai cunoscute branduri ale lor”

Ambasadorul Valeriu Turea: „Portughezii au reuşit să facă dintr-un cocoş unul din cele mai cunoscute branduri ale lor” imprimare

17.01.2015  

„Prin punerea inteligentă în valoare a unei legende, portughezii au reuşit să facă dintr-un cocoş unul din cele mai cunoscute branduri ale lor”, afirmă Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Portugheză, Valeriu Turea, intrigându-ne cu următoarea afirmație: „știu că cineva pune la cale o şotie tare frumoasă şi neobişnuită” în acest sens.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

„Se mai întâmplă şi pe la alte case lucruri similare, dar în cazul portughezilor ceea ce uimeşte este imaginaţia debordantă a artiştilor care „compun” pintenaţii”, afirmă Ambasadorul moldovean în Portugalia, Valeriu Turea, publicând pe pagina sa de Facebook o galerie cu poze ale exponatelor de la Muzeul Cocoşului din Barselos.

„Şi noi avem doi cocoşi celebri, scoşi la lumină de Ion Creangă şi Vasile Vasilache. Cu caracter amândoi (cocoşii, dar şi scriitorii!), atâta doar că stau mai mult pe lângă casă şi nu se încumetă să sară gardul”, scrie Amasadorul, cel care n-ea transmis încă în 2012 „Mesaje de optimism social din Portugalia”

Muzeul Cocoşului din Barselos

„Mă gândesc ce ar fi, dacă într-o bună zi ar porni încoace, spre Portugalia, să-şi vadă neamurile lusitane”, se gândește Excelența Sa.

„Garantez că nu s-ar lua la harţă, nu au ce împărţi. Şi li s-ar face o primire pe merit. Eu ştiu că cineva pune la cale o şotie tare frumoasă şi neobişnuită”, afirmă Ambasadorul Valeriu Turea, dar nu spune însă acum cine, ce şi când.

Muzeul Cocoşului din Barselos Muzeul Cocoşului din Barselos Muzeul Cocoşului din Barselos
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.