Prima pagină / Oameni / Vorbire directă  /  7 calități care ne fac mândri că suntem moldoveni: Veronica Ghimp, realizatoarea emisiunii „În Prim Plan” la Publika TV

7 calități care ne fac mândri că suntem moldoveni: Veronica Ghimp, realizatoarea emisiunii „În Prim Plan” la Publika TV imprimare

26.02.2015  

Veronica Ghimp, realizatoarea emisiunii „În Prim Plan” la Publika TV și cea care ne spune știrile dimineții la același post de televiziune, a împărtășit cu Știripozitive.eu 7 calități care ne fac mândri că suntem moldoveni, pe care le-a observat la invitații emisiunii ei.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

M-am gândit la calități, pentru că în ultimul timp prea ne criticăm pe noi înșine (sunt de acord că merităm să fim criticați), dar, pe de altă parte, sunt atâția oameni, moldoveni, de la care ai ce învăța și care ne fac să fim mândri că suntem conaționalii lor. Aceștia întrunesc toate cele 7 calitățile pe care eu le consider fundamentale, dar una dintre ele se profilează totuși mai evident, iată de ce ma ales-o să fie prima. Așadar, vă prezint 7 calități care ne fac să fii mândru că ești moldovean.

Valentin Boghean: „Eu plâng și în realitate. Eu am văzut mulți maeștri care plâng și asta nu e o rușine... Nu poate fi un om de creație acasă într-un fel, pe stradă altfel și în scenă altfel. Sau el este unic peste tot, sau el este nicicum”.

Valentin Boghean are atâta OMENIE în el, și atâta cumsecădenie, sensibilitate și sinceritate, iar când îl mai auzi și cântând, ești pur și simplu mândru că te-ai născut pe aceeași bucată de pământ cu el. E o adevărate revelație să întâlnești astăzi oameni pe cât de talentați, pe atât de buni și deschiși la suflet.

Boris Cremene: „Avem cultură franceză, cultură germană, cultură italiană. Deocamdată cultura moldovenească nu s-a manifestat în niciun fel. Suntem la un nivel primitiv la capitolul cultură. În schimb arta... Fiind o țară mică și situată strategic, am putea fi un mare furnizor de artă. Avem muzicieni extraordinari, actori avem foarte buni, pictori fantastici, potențial avem foarte mare în artă, dar avem numai potențial, numai aluat”.

Actorul Boris Cremene cucerește prin CULTURĂ, prin experiența de viață și prin ușurința cu care o trăiește, cu care muncește, cu care călătorește și prin dăruirea și intensitatea cu care iubește. Știe multe, cunoaște multe, e o enciclopedie mereu actualizată și în pas cu timpul. Este omul universal care știe farmecul și prețul aventurii. Dacă Valentin Boghean are sufletul deschis, Boris Cremene are mintea deschisă, iar asta i-ar trebui cu siguranță fiecărui moldovean.

Leontina Vatamanu: „Îmi place când compatrioții mei își manifestă demnitatea. Probabil oamenii care știu să meargă împotriva curentului rămân integri.”

Femeia regizor care își scrie și trăiește propriul film și care are curaj și VERTICALITATE- o calitatea care celor mai multora dintre noi le lipsește și din cauza căreia avem atâtea probleme.

Aurelian Gulea: „Mi-am pus în gând să fac acest lucru și pas cu pas l-am construit. Eu aș vrea ca invenția să rămână în țară. Aș vrea ca substanța să fie preparată la noi și astfel noi am fi stăpânii invenției. Și la noi se face știință la nivel internațional, dealtfel nu aș putea publica în revistele cele mai importante de specialitate”.

Exemplul INTELIGENȚEI, este chimistul care a inventat molecula anti-cancer. Omul care aduce speranță atâtor oameni. Omul de știință care demonstrează că Moldova poate face față celor mai mari provocări datorită inteligenței și puterii de muncă. Și pentru că tot se spune că știința este magia care funcționează, el este un adevărat magician. 

Ghoerghe Mustea: „Eu am vrut să învăț... de mic copil. Și am spus că dacă nu muzică, măcar altceva, dar să mă ducă tatăl meu să învăț. Și m-a dus la muzică și sunt foarte fericit. Omul trebuie să facă în viață ceea ce poate mai bine”.

Omul, dirijorul și compozitorul care pe lângă faptul că este talentat, mai este și PERSEVERENT. Or nu în zadar apelează și el la binecunoscuta frază: „5 procente talent și 95, muncă”.

Vera Mereuță: „Cineva a zis: de unde s-a mai luat și românca asta, iar altcineva poate zice: uite așa aș vrea să vorbesc și eu... frumos”!

Vocea din spatele microfonului care a dus cuvântul către ascultător. Vocea care ne-a educat prin povești și ne face călătoriile cu transportul public mai plăcute. Vocea și femeia care cucerește prin simplitate și FRUMUSEȚE, iar când spun frumusețe, nu mă refer neapărat doar la exterior, ci la ținută, la frumusețea cuvântului ales potrivit, a gestului, a ideii, a trecerii prin viață, pentru că e important să ne trăim viața frumos.

Nadia Trohin: „Oamenii vor rezultate rapide. Vor să vadă acum, astăzi. Am ieșit. Sunt nu știu cum machiată. Am mai făcut un disc. Nu e aia. Eu nu aștept rezultate imediate. Eu aștept de la mine să sădesc ceva și să cresc ușor, ușor”.

Artista CURIOASĂ ca un copil și mereu în căutare de sine, de artă, de public cult, de frumos! Are și energia suficientă pentru toate pornirile ei, dar și educația și simțul care să o ghideze spre cele mai frumoase lucruri.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.