Prima pagină / Oameni / Vorbire directă  /  (Foto) Lucica Tăut, Dorin Galben și Svetlana Tătaru despre Gala „Premii pentru Jurnalism de Mediu”, ediția a II-a

(Foto) Lucica Tăut, Dorin Galben și Svetlana Tătaru despre Gala „Premii pentru Jurnalism de Mediu”, ediția a II-a imprimare

30.10.2015  

Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic a premiat la 29 octombrie, în cadrul Galei „Premii pentru Jurnalism de Mediu”, 8 jurnaliști pentru materiale de mediu realizate. Printre ei se numără și Lucica Tăut, Dorin Galben și Svetlana Tătaru, care au împărtășit pentru Știripozitive.eu, impresiile și emoțiile de după premiere.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

8 jurnaliști au fost premiați ieri, în cadrul Galei „Premii pentru Jurnalism de Mediu”, pentru materiale de mediu realizate în perioada februarie-octombrie 2015. Jurnaliștii au obținut locurile I, II, III și mențiune la 2 categorii: presa scrisă/online și radio/TV.

Lucica TĂUT, Dorin GALBEN și Svetlana TĂTARU au împărtășit pentru Știripozitive.eu, impresiile de la Gala „Premii pentru Jurnalism de Mediu” și emoțiile de după premiere.

Galei „Premii pentru Jurnalism de Mediu”

• „Concursurile întotdeauna motivează participanții să devină mai buni în ceea ce fac. De aceea, încerc să particip la astfel de concursuri care mă ajută să „cresc” profesional. Tematica de mediu nu este una foarte ușoară, mai ales în condițiile în care, în țara noastră, aceasta este considerată un domeniu mai puțin important pentru societate. Iar prin subiectele pe care le scriu, încerc să aduc la cunostință importanța naturii, a mediului în viața noastră, să fac cunoscute locurile pitorești, pe care o bună parte din populația țării nu le cunoaște”, afirmă Lucica TĂUT, realizatoarea și prezentatoarea emisiunii Natura în obiectiv la TV Moldova1.

Lucica Taut

„Am participat la concurs cu o emisiune pe care am filmat-o în Aria Protejată de la Țâpova. În cadrul acestei emisiunii am încercat să redau o imagine a ținutului nu doar prin prisma unui simplu loc turistic cu mănăstirea rupestră și defileul cu o cascadă, despre care se cunoaște în mod obișnuit de turiști. În emisiune, specialiștii care au participat la acea mică expediție, au povestit despre multe alte legende, curiozități pe care încă oamenii din domeniu le cercetează, iar publicul larg încă nu are acces la asemenea informații”, povestește Lucica.  

Lucica Taut

În cadrul Galei „Premii pentru Jurnalism de Mediu”, jurnalista Lucica TĂUT a obținut locul doi, la categoria Radio/TV, fiind urmată de Liuba ŞEVCIUC și Rodion VÎRLAN, care au obținul locul trei și mențiune, respectiv. Cu locul întâi la această categorie a fost premiat Adrian IANOVICI.

Lucica Taut

„Sunt mulțumită de rezultatul obținut, locul II, întrucât primul loc a fost câștigat de un journalist care a prezentat un subiect de investigație, iar la un astfel de material se muncește foarte mult. Ceea ce mi se pare corectă jurizarea, fapt care mă motivează să mai particip la acest concurs și anul viitor, dacă se va organiza”, mărturisește Lucica TĂUT.

Dorin Galben

• „Asemenea Gale sunt necesare pentru jurnaliștii din Republica Moldova. Puțini se încumetă să scrie despre mediu, iar asta este o motivație în plus. Eu am participat cu 3 materiale și mă bucur că unul dintre ele a atras atenția membrilor juriului”, spune Dorin GALBEN, reporter Timpul.

Dorin Galben

„Chiar dacă m-am ales doar cu o mențiune, oricum sunt mulțumit că tot mai mulți colegi abordează subiecte ecologice și își fac meseria extraordinar de bine”, mărturisește Dorin.

Dorin Galben

„Prin urmare vreau să-i felicit pe cei care s-au clasat pe podium și să le urez noi reușite de acest fel”, afirmă Dorin GALBEN.

Svetlana TĂTARU

• „Premiul a fost mult mai mult decât neașteptat. Tematica de mediu este una pe care am îndrăgit-o de abia un an, de când am intrat în „secta” jurnaliștilor de mediu (cum o numesc eu). Și se pare că ne „iubim” reciproc”, povestește Svetlana TĂTARU, redactor la Rasputin.md.

Svetlana TĂTARU

„Am luat două premii prin materialele pe care încerc să le fac. E dificil să scrii despre mediu, dar nu și imposibil, lucru pe care eu încerc să îl demonstrez. M-am bucurat să aflu că și la USM s-a introdus și un curs axat pe tematica de mediu. Să sperăm că tânăra generație va aborda și acest domeniu, care e mult mai vital decât ni s-ar părea!”, exclamă Svetlana.

Svetlana TĂTARU

La Gală, jurnalista Svetlana TĂTARU a fost premiată cu locul I, la categoria presă scrisă/online, fiind urmată de Lia CIUTAC, Natalia JUNGHIETU și Dorin GALBEN, ei au obținut locul II, III și respectiv, mențiune.

Felicitări. Gala „Premii pentru Jurnalism de Mediu”, ediția a II-a

Evenimentul Gala „Premii pentru Jurnalism de Mediu”, ediția a II-a, a fost realizat în cadrul proiectului AJMTEM „Agenda națională de mediu, prin comunicare, spre o mai bună guvernare a mediului”, finanțat prin Proiectul „Consolidarea guvernării ecologice prin formarea capacităților organizațiilor non-guvernamentale (ONG), finanțat de Uniunea Europeană, Implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Concursul „Premii pentru Jurnalism de Mediu” a fost lansat în 2013, cu susținerea Programului SECTOR.

Foto: Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.