Prima pagină / Oameni / Vorbire directă  /  16 lucruri învățate de Dorina Arsene timp de 4 ani cu „ABeZe”

16 lucruri învățate de Dorina Arsene timp de 4 ani cu „ABeZe” imprimare

18.11.2015  

Dorina ARSENE, directoarea școlii de bune maniere „ABeZe”, a împărtășit 16 lucruri învățate timp de 4 ani de când a fost creată această școală care a oferit 4000 de ore de bune maniere.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Dorina ARSENE este lector de bune maniere și directoare la școala de bune maniere „ABeZe”. În aceste zile, școala a împlinit 4 ani de la înființare și cu această ocazie Dorina a punctat 16 lucruri învățate timpul celor 4000 de ore oferite în acești 4 ani de activitate.

Dorina ARSENE

1. Am învățat să mă îndrăgostesc de munca mea.

2. Am învățat să iubesc cu adevărat oamenii de calitate.

3. Am înțeles ce înseamnă să dai sută la sută în ceea ce faci.

4. Am înțeles că totul pornește de la propria persoană și doar schimbând atitudinea sau anumite deprinderi poți obține totul sau poți fi privit altfel.

Dorina ARSENE

5. Am înțeles că bunele maniere sau cei 7 ani de-acasă așa cum ne scriu cărțile sau cum le respectă unii nu pot fi cumpărate nici cu toți banii din lume.

6. Am înțeles de ce unii oameni nu-și ating niciodată scopurile.

7. Am văzut ce înseamnă să lucrez 14 ore din 14, 7 zile din 7 și să fiu fericită.

8. Am învățat să fiu puternică și imună la critici dure, venite în mod special din partea bărbaților.

Dorina ARSENE

9. Am învățat să comunic eficient cu copiii și să-i iubesc ca pe proprii copii, dedicându-mă în totalitate pentru ei. 

10. Am învățat să fiu mult mai creativă, mai obiectivă și mai rapidă în decizii.

11. Am stabilit relații cu oameni valoroși.

12. Am învățat foarte multe lucruri noi la cursurile de specializare din București, vreo 30 la număr, inclusiv am obținut diploma de la Ministerul Afacerilor Externe în urma frecventării cursului de perfecționare „Protocol și etichetă în diplomație”, la Institutul Diplomatic Român, dar și diploma de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice petru competența de formator.

Dorina ARSENE

13. Am înțeles că bunele maniere sunt o necesitate atât pentru oamenii din Republica Moldova cât și pentru cei din România, unde am predat cursuri, training-uri de bune maniere. 

14. Mi-am îmbogățit biblioteca cu zeci de cărți utile în viața de zi cu zi, cărți de dezvoltare personală care mi-au schimbat personalitatea în bine. 

15. Am înțeles că doar având respect față de propria persoană poți să-i respecți pe ceilalți.

16. Am înțeles ca să înveți regulile de bune maniere nu există o anumită vârstă, cel mai mare elev la cursurile mele este un domn de 60 de ani

Dorina ARSENE

Foto: arhiva personală

Dorina ARSENE Dorina ARSENE Dorina ARSENE Dorina ARSENE Dorina ARSENE Dorina ARSENE Dorina ARSENE
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.