Prima pagină / Oameni / Vorbire directă  /  10 calităţi pentru un sportiv de top: Mihai Sandu

10 calităţi pentru un sportiv de top: Mihai Sandu imprimare

19.11.2015  

Mihai SANDU, realizatorul emisiunii „Săptămâna Sportivă” de la TV Moldova 1, a scris pentru Stiripozitive.eu o listă cu 10 calități pentru un sportiv de top, enumerând la fiecare calitate nume de sportivi care reprezintă Moldova și-i duc faima la concursuri naționale și internaționale.

Votează: 4.0/5 (6 Voturi )

Forţă, viteză, rezistenţă, dorinţă - sunt câteva din calităţile pe care orice sportiv de performanţă trebuie să le aibă pentru a ajunge printre cei mai buni. Realizatorul emisiunii „Săptămâna Sportivă” de la TV Moldova 1, Mihai SANDU, a avut printre invitaţi sportivi care dispun de calităţile necesare pentru a ajunge în top.

Mihai Sandu

Radu Albot (tenis) - dorinţă

Este cel mai bun tenismen moldovean. De mai mulţi ani spunea că visul său este să ajungă în top 100 mondial. În 2015, i-a reuşit acest lucru, după ce a câştigat câteva turnee. De asemenea, a ajuns al doilea an la rând pe tabloul principal la US Open. Cea mai mare performanţă a realizat-o la dublu, acolo unde a ajuns până în sferturile de finală la Roland Garros.

Radu Albot

Oleg Sîrghi (haltere) - concentrare

Este singurul moldovean care a cucerit de 3 ori campionatul European. Halterofilul de 28 de ani a câştigat aurul în 2011, 2013 şi 2015. La competiţii strigă pentru că aşa se motivează şi se concetrează la ridicarea halterei. Antrenorii ştiu că în asemenea momente trebuie să-l lase în pace.

Oleg Sîrghi

Artur Ioniţă (fotbal) - caracter

Este primul moldovean care a ajuns să joace în prestigioasa competiţie Seria A şi primul care a reuşit să înscrie în unul dintre cele cinci campionate tari ale Europei. Ioniţă are până acum trei goluri marcate pentru Hellas Verona. În 2014 a fost declarat cel mai bun fotbalist moldovean. El susţine că orice sportiv trebuie să aibă caracter pentru a ajunge la un nivel înalt.

Artur Ioniţă

Veaceslav Gojan (box) - muncă

Este unicul moldovean care a devenit campion european la box. Se întâmpla acest lucru în 2011. Discipolul lui, Petru Caduc este cunoscut şi pentru medalia de bronz de la Jocurile Olimpice din 2008. Doar prin muncă a ajuns să fie recunoscut la nivel mondial. Acum stă mai mult în sala din Grimăncăuţi, pentru că s-a apucat şi de antrenorat. Nu renunţă la ideea de a concura şi la Olimpiada din 2016.

Veaceslav Gojan

Serghei Tarnovski (canoe) - rezistenţă

Adus din Ucraina împreună cu fratele său, Serghei Tarnovski a devenit în scurt timp unul dintre cei mai buni sportivi moldoveni. La doar 18 ani, a cucerit în acest an bronzul la mondialul de seniori, pe distanţa de 1000 de metri, reuşind să acceadă şi la Olimpiada din vara anului viitor. Rezistenţa de care dă dovadă ne dă speranţe la o medalie la Rio.

Serghei Tarnovski

Alexei Sancov (nataţie) - talent

Este unul dintre cei mai talentați tineri înotători din Europa. La doar 15 ani, sportivul de la Chişinău a cucerit trei medalii de aur şi una de argint la Festivalul Olimpic a Tineretului European. La 200 metri stil liber a reușit să bată recordul din 1988 a lui Iurii Bașkatov, care este idolul său. Sancov este calificat la Olimpiada de la Rio.

Alexei Sancov

Victor Ciobanu (lupte greco-romane) - risc

Anul trecut a fost al doilea la europenele de seniori la luptele greco-romane, fiind prima medalie pentru Moldova după o pauză de 18 ani. Anul acesta, a luat aurul la Campionatul European Under 23. În finala la 59 kg, Ciobanu l-a surprins pe rusul Kabolev cu procedeul „veveriţa în zbor”. El a fost condus până cu cinci secunde înainte de încheierea luptei cu 3-2. Luptătorul nostru a reușit apoi un procedeu mai rar întâlnit în lupte, reușind să-l pună la pâmânt pe adversarul său și să devină campion în ultima secundă.

Victor Ciobanu

Olesea Cojuhari (atletism) - viteză

Viteza este o calitate importantă pentru orice sportiv, mai ales în atletism. Cojuhari este una dintre cele mai rapide sportive din Moldova. Este recordmenă la 400 metri, cu timpul de 52 de secunde. Speră să ajungă la a doua Olimpiadă consecutivă.

Olesea Cojuhari

Vadim Cobîlaş (rugby) - forţă

A fost ales de 4 ori cel mai bun rugbist din ţară. La 183 cm cântăreşte 120 de kg. Sportivul de 32 de ani joacă din 2011 în campionatul Angliei, pentru echipa Sale Sharks, unde este unul dintre cei mai buni. Are foarte multe selecţii şi pentru naţionala Moldovei, aleasă nu o dată cea mai bună echipă a ţării.

Vadim Cobîlaş

Aaron Cook (taekwondo) - oportunităţi

În 2010 şi 2012 a fost campion european pentru Marea Britanie, dar un conflict l-a lăsat pe dinafara Jocurilor Olimpice din 2012 de la Londra. Moldova i-a oferit şansă să ajungă la Olimpiadă, acordîndu-i cetăţenia ţării noastre în acest an. Imediat s-a remarcat, reuşind să câştige bronzul la mondialul din Celeabinsk, fiind prima medalie pentru Moldova la un Campionat Mondial de taekwondo, versiunea olimpică.

Aaron Cook

Serghei Tarnovschi Veaceslav Gojan Oleg Sirghi  Radu Albot Vadim Cobilas Olesea Cojuhari Victor Ciobanu Alexei Sancov Artur Ionita Mihai Sandu Aaron Cook
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.