Prima pagină / Oameni / Vorbire directă  /  (Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de intervenție precoce „Voinicel”

(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de intervenție precoce „Voinicel” imprimare

14.03.2017  

De 14 ani Centrul „Voinicel” contribuie la dezvoltarea armonioasă a copilului și îmbunătățirea calității vieții familiei prin servicii de intervenție timpurie în copilărie.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Centrul de Intervenţie Precoce „Voinicel” este o organizaţie obştească, non profit, non guvernamentală, apolitică, constituită prin liberă manifestare a voinţei persoanelor asociate, care a  fost creată în anul 2003 cu suportul AHEAD - Moldova din Norvegia cu următorul scop: ajutorarea părinţilor de a menţine copiii cu nevoi speciale în cadrul familiei; acordarea de ajutor practic, copiilor cu nevoi speciale şi a familiilor acestora; stabilirea de contacte cu organizaţiile similare de peste hotare.

În acest an, Centrul „Voinicel” împlinește 14 ani de activitate. Pe parcursul acestei perioade peste 1600 de familii au beneficiat de serviciile Centrului.

Numărul de consultații anuale este de cca 1200-1500.

Un partener solid al Centrului de intervenție precoce „Voinicel” este Fundația Est-Europeană. Cu sprijinul partenerilor și al oamenilor care nu sunt indiferenți, Centrul „Voinicel” reușește să ofere în toți acești ani servicii de calitate.

Centrul de Interventie Precoce „Voinicel”

Ivan Puiu este Președintele Centrului de intervenție precoce „Voinicel” și cel care în 2003 a pus piatra de temelie.

Centrul de Interventie Precoce „Voinicel”

„Istoria este una lungă. Am început activitatea la un orfelinat din Hâncești, unde am activat trei ani. Copiii din instituție au nevoie de suport fără îndoială, dar după trei ani de activitate ne-am gândit că ar trebui să încercăm să prevenim nimerirea copilului în instituție și atunci a venit ideea fondării unui asemenea centru care ar putea să prevină abandonul copilului. Pe parcursul acestor ani noi nu avem nici un caz de abandon”, spune Ivan Puiu, Președintele Centrului de intervenție precoce „Voinicel”.

Centrul de Interventie Precoce „Voinicel”

Patricia Dabija este Psihopedagog la Centrul „Voinicel”. Crede că un aspect foarte important al Centrului este comunicare specialiștilor cu părinții și dezvoltarea competențelor acestora.

„Este foarte important prezența părinților la aceste terapii ca să-i instruim și pe ei. Totul decurge într-un mod liber, relaxant, copiii nu sunt restricționați. Facem un plan individual pentru fiecare copil, formulăm obiective clare și avem recomandări practice pentru fiecare părinte”, zice Patricia Dabija, Psihopedagog la Centrul „Voinicel”.

Centrul de Interventie Precoce „Voinicel”

Zinaida se numără printre mamele beneficiare ale Centrului. „Copilul este ca un copac. Dacă ai grijă de el de la bun început va crește puternic și voinic”, zici Zinaida.

„În primul rând sunt foarte mulțumită că am auzit de Centrul „Voinicel”. Venind aici am beneficiat de ajutorul specialiștilor: neurlog, kinetoterapeut. Am înțeles mai bine cum să mă comport cu copilul, cum să-l ajut că să obținem rezultate mai rapide”, adaugă Zinaida.

Centrul de interventie precoce „Voinicel”

Pentru mai multe informații despre Centru de intervenție precoce, accesați www.voinicel.md.

Sursă foto: arhivă personală

Reporter: Xenia CHIRILOV
Video: Alexei GURDUZA

Centrul de Interventie Precoce „Voinicel” Centrul de Interventie Precoce „Voinicel” Centrul de Interventie Precoce „Voinicel” Centrul de Interventie Precoce „Voinicel” Centrul de Interventie Precoce „Voinicel” Centrul de Interventie Precoce „Voinicel” Centrul de Interventie Precoce „Voinicel” Centrul de Interventie Precoce „Voinicel” Centrul de Interventie Precoce „Voinicel” Centrul de Interventie Precoce „Voinicel”
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.