Prima pagină / Oameni / Vorbire directă  /  (Video) Pe 8 aprilie fii un Super Erou împreună cu ”Diaconia”

(Video) Pe 8 aprilie fii un Super Erou împreună cu ”Diaconia” imprimare

22.03.2017  

Misiunea Socială „Diaconia” organizează pe 8 aprilie campania de caritate „Masa bucuriei”. În această zi voluntarii vor îndemna cumpărătorii din magazine să doneze produse alimentare pentru susținerea cantinelor sociale. Fără voluntari, campania pur și simplu nu ar funcționa. Iată de ce ei mai sunt numiți și super eroi. În una din zile, echipa Stiripozitive.eu a fost la cantinele sociale și a discutat cu voluntarii de acolo. Aceștia au povestit că mulți care devin voluntari ai campaniei de caritate „Masa bucuriei”, mai târziu aleg să facă voluntariat și la cantinele sociale. Motivele pozitive care i-au făcut să rămână le aflați din reportajul video.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Campania „Masa Bucuriei” are scop colectarea de produse alimentare pentru susținerea cantinelor sociale unde zilnic vin bătrâni singuratici,  persoane nevoiașe și din familii social-vulnerabile. Campania va culmina la data de 8 aprilie cu o zi în care, în 100 de magazine din 20 de localități din întreaga țară, va avea loc o colectă națională de produse alimentare neperisabile. La intrarea în magazin, cumpărătorul va fi îndemnat de către voluntarii Diaconia să doneze pentru susținerea scopul campaniei. Toate resursele adunate se vor transforma în pachete alimentare și prânzuri calde oferite pe parcursul întregului an la cantinele Diaconiei și partenerilor sociali implicați în campaniei.

Diaconia 2017

Fără implicarea voluntarilor, Campania „Masa Bucuriei” nu ar putea funcționa. Din acest motiv cu cât mai mulți voluntari, cu atât mai bine.

Sunt trei condiții de bază: să ai dorința să te implici într-o campanie socială, să fii disponibil pentru ziua de 8 aprilie și, dacă ai bifat la primele două, a mai rămas doar să anunți organizatorii că vrei să te implici în campanie prin completarea formularului online

Diaconia 2017

Diaconia este o familie mare în care voluntarii sunt copiii tuturor. Noi avem o mare importanță. Aici ajutăm bătrânii, iar pentru asta avem nevoie de mulți voluntari. Îndemn pe toți să vină la Diaconia. Suntem o familie unită, unde legăm noi prietenii”, zice Andreea, volutară.

Diaconia 2017

„Am ore de dimineață și obosesc, dar când vin la Diaconia renasc. Este o plăcere și o bucurie să ajutăm. Bătrânii ne zâmbesc, ne mulțumesc că le oferim un prânz cald”, spune Ionela, voluntară.

Completează formularul de aplicare și devin-o Super Erou pe 8 aprilie. 

Urmăreşte noutăţile despre Diaconia și „Masa Bucuriei” pe pagina de Facebook și site-ul www.masabucuriei.diaconia.md.

Reporter: Xenia CHIRILOV
Video: Alexei GURDUZA

Diaconia 2017 Diaconia 2017 Diaconia 2017 Diaconia 2017 Diaconia 2017
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.