Prima pagină / Oameni / Vorbire directă  /  Declarație solemnă de la Londra: „Vreau știri pozitive!”

Declarație solemnă de la Londra: „Vreau știri pozitive!” imprimare

Moldoveanca Nicoleta Panța știe că lucruri bune se întâmplă și în Marea Britanie, și în Republica Moldova

27.02.2012  

Managerul de Campanii Sociale la Plan International, Nicoleta Panța , declară solemn de la Londra: „Vreau știri pozitive!”.

„Sunt foarte disciplinată - generez cel puțin o știre pozitivă pe zi", afirmă Nicoleta Panța, care este Managerul de Campanii Sociale la Plan International, o fundație de dezvoltare internațională prezentă în 45 de țări ale lumii prin contribuții la eliminarea sărăciei copiilor.

Aflată acum la Londra, moldoveanca Nicoleta Panța mărturisește: „Știu că lucruri bune se întâmplă și aici, și acasă, la fel de multe ca și cele rele. Însă nu înțeleg de ce oamenii aleg să relateze, să scrie, să vorbească, să ilustreze tot ce este mai rău. Și este foarte greu să convingi un jurnalist să scrie de bine. Binele nu se vinde".

Iar una dintre soluțiile pentru această situație vine tot de la Nicoleta: „Poate ar trebui să ne gândim mai mult la ceea ce dorim să cumpărăm, fiindcă ceea ce cumpărăm, aceea avem. Iată de ce declar solemn: „Vreau știri pozitive!".

Nicoleta Panța este, așa cum spune, omul care încă mai crede că lumea poate fi schimbată în bine. „Bine este atunci când mai mulți oameni pozitivi cărora le pasă își unesc eforturile și îi ajută pe cei cărora le este mai greu. În ultimii zece ani, am contribuit la schimbări în viața copiilor din Moldova și a bătrânilor din Marea Britanie". Acum Nicoleta este împreună cu Plan International pentru a ajuta copiii cei mai vulnerabili de pe glob să aibă o viață mai bună.

„Când ați auzit, acolo la Londra, ultima veste bună din Moldova? Dar de la Londra?", am întrebat-o pe Nicoleta Panța.

„Veste bună... Stați o clipă să mă uit în dicționarul de arhaisme", răspunde Managerul de Campanii Sociale la Plan International. „Știrile pe care le citesc și le privesc atât despre Moldova, cât și despre Marea Britanie conturează un tablou sumbru. Sunt știri mai urâte, mai murdare, mai ieftine, mai strașnice și mai tragice una decât alta".     

„Iată de ce vreau știri pozitive, explică Nicoleta Panța și formulează o definiție personală pentru știrile pozitive. Sunt știrile care mă fac să zâmbesc atunci când merg dimineața în tren. Știrile care mă inspiră să fac ceva diferit de rutina zilnică. Știrile prin care devin mai tolerantă. Știrile care mă fac să văd jumătatea plină a paharului. Știrile în care omul și binele merg mână în mâna și se bucură".

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.