Prima pagină / Oameni / Vorbire directă  /  „Împreună pentru un viitor european”: Geta Burlacu, Alecu Reniță, Viorel Roșcovan

„Împreună pentru un viitor european”: Geta Burlacu, Alecu Reniță, Viorel Roșcovan imprimare

Forumul Societății Civile a Parteneriatului Estic de la Chişinău

04.10.2013  

Interpreta Geta Burlacu, deputatul în primul Parlament al Republicii Moldova Alecu Reniță și economistul Viorel Roșcovan se află în aceste zile la Forumul Societății Civile a Parteneriatului Estic, în cadrul unei expoziții, reuniți, alături de alte personalități din Moldova și din străinătate, prin mesajul „Împreună pentru un viitor european”.

Votează: 5.0/5 (5 Voturi )

Geta Burlacu

Interpreta Geta Burlacu face o mărturie: „Și atunci când evoluăm pe scena la Eurovision, și atunci când avem spectacole în Europa, suntem integrați în spațiul european, pentru că artele, muzica în special, apropie oamenii și țările mai mult decât politicul".

Alecu Reniță

Alecu Reniță, Președintele Mișcării Ecologiste din Moldova, afirmă că „locul Republicii Moldova este Acasă, în Europa unită”. „Doar fiind în Uniunea Europeană, vom avea o natură curată, cetăţeni sănătoşi şi o ţară prosperă”, subliniază Alecu Reniță, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova. 

Viorel Roşcovan

Economistul Viorel Roşcovan consideră că „Moldova se poate integra în Uniunea Europeană cu cel puțin trei lucruri: cu tinerii săi dinamici și dornici de studii care sunt instruiți în străinătate și revin acasă cu noi competențe și abilități valoroase; cu produsele noastre tradiționale sănătoase; și cu atracțiile turistice pitorești”. „Și este responsabilitatea noastră de a transforma aceste puncte tari în oportunități noi pentru Republica Moldova", precizează Viorel Roşcovan, declarat „profesorul anului 2013” la Rotterdam School of Management a Universităţii Erasmus din Olanda.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.