Prima pagină / Lucruri / Turism  /  Exerciţiu de imaginaţie: Moldova la fel de bună ca Singapore

Exerciţiu de imaginaţie: Moldova la fel de bună ca Singapore imprimare

16.06.2017  

Ceea ce ne-a povestit de bine despre Singapore moldoveanca Oxana Traci-Banaruc – „Singapore este țara în care știrile sunt doar pozitive”, „Acolo fiecare buton funcționează” etc. – ne-a impresionat atât de mult, încât am făcut un exercițiu de imaginație: oare cum ar fi dacă în povestea Oxanei am înlocuit cuvântul „Singapore” cu „Moldova”.

Exercițiu de imaginație. Oare cum ar fi dacă în povestea Oxanei Traci-Banaruc – „Singapore – o ţară în care ştirile sunt doar pozitive!” – împărtășită pe Stiripozitive.eu săptămâna trecută, am înlocuit cuvântul „Singapore” cu „Moldova”. Iată povestea.

În Moldova toate butoanele funcționează! 

 „Am rămas şocată în primele zile când am venit în Moldova. Butonul de la unul din lifturile blocului în care locuiam se defectase. Nu a durat nici măcar o ora până la sosirea tehnicianului care a reparat butonul. Pentru că aici fiecare buton trebuie să funcționeze”.


Când am ajuns în Moldova, primul lucru care ne-a impresionat a fost Aeroportul Internaţional Chişinău. Al cincilea an consecutive este considerat cel mai bun aeroport din lume. Este o carte de vizită a ţării. Este atât de bine organizat, încât nu vei aştepta niciodată mai mult de cinci minute pentru procedurile de verificare, în ciuda faptului că este şi unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume

„În Moldova o vizită la medic îţi ia nu mai mult de 15 minute în Moldova. Centre medicale sunt peste tot. Fiecare complex locativ are cel puțin un centru medical”.

„Aș face un album întreg de imagini cu modele de terenuri de joacă pentru copii din Moldova pentru a le oferi ca exemplu primarilor din Singapore. Sunt atât de colorare şi atractive, în special îmi place ideea de a combina terenul de joacă cu spațiile de practicat sportul pentru adulți. În timp ce copiii se joacă, părinții pot pedala pe bicicletă ori pot face abdomene”.

„În Moldova există o singură problema - are prea puțin spațiu și prea mulți doritori de a trai aici. În rest, situațiile nu ajung să fie o problemă, autoritățile reacționează rapid. Știrile sunt o plăcere, vei auzi despre noile planuri, despre succesele localnicilor, despre ce nou s-a mai făcut pentru a îmbunătăți viața cetățenilor. În fond, majoritatea știrilor din Moldova sunt pozitive!”

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.