Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  Videografic | 10 lucruri pe care canadienii le-ar putea învăța de la moldoveni: Doru Ciocanu

Videografic | 10 lucruri pe care canadienii le-ar putea învăța de la moldoveni: Doru Ciocanu imprimare

22.01.2015  

„Moldovenii pot servi drept exemplu”, aceasta este ideea lui Doru Ciocanu, care vine să ne spună 10 lucruri pe care canadienii le-ar putea învăţa de la moldoveni.

Votează: 5.0/5 (5 Voturi )

„În primul rând, canadienii trebuie să ştie să claxoneze. Oriunde şi oricând. Dacă de o secundă s-a aprins verdele şi şoferul din faţă nu mişcă, „claxon”! Dacă un pieton traversează greu strada, „claxon”! Şi mai ales dacă cineva face nuntă… Canadienii nu pricep asta, aşa că ei tac din claxon ca muţii. Poţi merge pe zebră cum vrei, iar dacă ai căzut pe gânduri la semafor, ei se vor apropia să te întrebe dacă ai păţit ceva”, afirmă Doru Ciocanu.

Videografic_claxon

„Canadienii trebuie să înveţe să mănânce răsărită. Nu de alta dar răsărita ajută la dezvoltarea emisferei stângi a creierului şi la salubrizarea localităţii. Cu cât mai multe coji pe jos, cu atât mai mari şanse ca cineva să vină să le măture.

Videografic_rasarita

Şi nici să parcheze cum trebuie, canadienii nu ştiu. Ei nu ştiu că o parcare reuşită este atunci când şoferul parchează cât mai aproape de destinaţie, indiferent dacă trebuie să urce pe scări, să calce gazoane sau să blocheze porţi şi uşi. Canadienii nu pricep asta, aşa că investesc în parcări cu plată.

Videografic_parcare

Moldovenii ştiu să facă baie cu cănuţa şi ligheanul. Savanţii de la Academia de Ştiinţe a Moldovei au calculat că trei litri de apă sunt suficienţi pentru spălat, adică folosirea şamponului, săpunului şi clătirea de după.

Videografic_spalare

Moldovenii mai sunt şi experţi la veselie până la şase dimineaţa. Canadienii, nu. Pur şi simplu toate barurile şi restaurantele din Canada se închid la ora două, iar alcoolul se vinde doar până la ora unu. În loc să se veselească şi ei ca oamenii, bieţii canadieni sunt forţaţi de împrejurări să meargă acasă.

Videografic_distractie

Canadienii trebuie să înveţe de la moldoveni să discute în controversă. Mai ales pe teme politice. Lor parcă nici nu le pasă dacă în Parlament vor intra conservatorii sau liberalii sau chinezii…
Niciun fel de responsabilitate civică moldovenească!

Videografic_responsabilitate_civica

Deşi trăiesc într-o ţară unde zăpada este la putere, canadienii se îndârjesc şi scot bani din economie ca să arunce, numai în Toronto, 150 de mii de tone de sare pe stradă. Moldovenii însă ştiu să facă economie şi antrenează o ţară întreagă la patinaj artistic.

Videografic_zapada

Canadienii nu ştiu să se îmbrace frumos şi scump. Ei au uitat că acum nu mai există difiţât şi că poţi să-ţi cumperi costum de la Armani, ochelari de la Boss, gentuţă de la Versace şi încălţăminte de la Adidas. Nu. Canadienii rod aiurea o pereche de blugi şi un tricou sur.

Videografic_haine

Şi tare-s neserioşi canadienii. Toată ziua râd şi spun glume. Ar face bine să înveţe de la moldoveni să răspundă scurt: Ce faci? Nică! Şi punctum. Seriozitate şi profesionalism!

Videografic_discutii

Şi Doamne fereşte să te descalţi la intrarea în casă. Intră aşa, cu tot cu papuci, până în Casa Mare.

Videografic_incaltat

Canadienii n-au idee de igienă. Au ei argumente: că e curat pe stradă, că e curată încălţămintea, că nimeni nu face murdărie… Da cum poţi să-i crezi pe aşa oameni?”, se întreabă Doru Ciocanu.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.