Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  FLORI: Doru Ciocanu. Desen de Delia Puşcaş

FLORI: Doru Ciocanu. Desen de Delia Puşcaş imprimare

04.09.2015  

Valentin era o floare-băiețel. Pentru că așa se simțea, băiețel. Majoritatea florilor sunt prin definiție fetițe, nu știu de ce, dar Valentin era băiețel.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Valentin era o floare-băiețel. Pentru că așa se simțea, băiețel. Majoritatea florilor sunt prin definiție fetițe, nu știu de ce, dar Valentin era băiețel. Creștea în grădina lui Oleg Călinovici, primarul satului, împreună cu alte flori și legume.

Și-i plăcea de o floare-fetiță, care creștea la trei metri depărtare – destul de departe, dar și destul de aproape ca să se privească pe furiș și să se îndrăgostească unul de altul.

O chema Viorica, deși nu era viorică. Valentin o sorbea din ochi, se bucura în fiecare zi de prezența ei în preajmă, iar ea, de asemenea, se bucura de privirile lui.

Timpul trecea și nici nu au observat cum au crescut mari. După două săptămâni de întâlniri de la distanță, au început să facă schimb de scrisorele trimise prin albine și bondari. Într-o zi el prinse o boare de vânt și-i trimise un sărut cu polen. Apoi și ea lui, când vântul își schimbă direcția înspre el. În altă zi Valentin îi aruncă o petală de-a sa, cea mai frumoasă și mai mirositoare. Viorica plânse de fericire și îmboboci cu o floricică mică. Acea floricică era băiețel și i-au pus numele Viorel.

Așa au trecut mai multe zile și nopți. Când veni toamna, și-au împrăștiat petalele și frunzele, dar știau că va veni primăvara și vor înflori din nou. Când i-a acoperit zăpada, s-au înțeles să se întâlnească în aprilie.

Ei nu știau că la primăvară Oleg Călinovici va planta în locul lor pătlăgele.

Text: Doru Ciocanu
Desen: Delia Puşcaş

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.