Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  „SCULPTURA”. Text de Doru Ciocanu. Imagine de Alexandra Zvezdin

„SCULPTURA”. Text de Doru Ciocanu. Imagine de Alexandra Zvezdin imprimare

20.10.2015  

„Textul e despre iarnă și poate nu-i foarte optimist, dar să nu uităm că după fiecare iarnă vine primăvară”, menționează Doru Ciocanu, înainte de a-și începe noul text „SCULPTURA”, inspirat de imaginea realizată de Alexandra Zvezdin.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Era fecioara Maria. Sculptura din fața casei lui Herman și Cristina Fernandez, o familie drăguță de canadieni filipinezi, foarte cuminți, harnici și evlavioși.
Maria ducea o viață normală de sculptură – se bucura de soare, se scălda în ploaie, vorbea cu păsările și gâzele, iar noaptea – cu stelele. Se bucura de privirile pline de admirație ale pietonilor și călătorilor din mașini, care treceau prin fața casei familiei Fernandez.
Rolul ce i-l dădu sculptorul îi plăcea mult, pentru că era un personaj bun, real, și provoca sentimente frumoase. Unii oameni chiar își făceau cruce în direcția ei.
Însă azi spre dimineață se lăsă frigul. Primul îngheț era întotdeauna un semn rău pentru Maria, un semn ce-i înnora existența. Venea iarna.
Pe iarnă, Herman o cobora pe Maica Domnului în subsolul casei.
Text: Doru Ciocanu

Imagine: Alexandra Zvezdin

Alte texte de Doru Ciocanu pot fi citite în „Dicționar auafed 2”.

 

 

SCULPTURA. Imagine de Alexandra Zvezdin
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.