Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  10 lucruri din SUA care pot inspira Moldova: Cristina Burlacu

10 lucruri din SUA care pot inspira Moldova: Cristina Burlacu imprimare

13.06.2016  

Cristina Burlacu și-a făcut studiile la Universitatea de Studii Europene din Moldova, la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării. Cristina a călătorit în America, în statul California, și consideră că aici contrastul e la el acasă. Cristina crede că putem împrumuta anumite lucruri din SUA și adapta la realitățile noastre.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Iată 10 lucruri din SUA care pot inspira Moldova, povestite de Cristina Burlacu.

1. Atitudinea față de client

„Oamenii de aici sunt extrem de amabili. Chiar dacă pare un pic fals uneori, totuși apreciez disponibilitatea și atitudinea celui care îmi oferă un anumit serviciu. Noi avem încă mult de lucat la acest capitol. Dacă nu știm să vindem și să câștigăm simpatia clienților, ratăm destul de multe.

qwerf

2. Circulația rutieră

 E destul de complicat să te adaptezi la traficul din SUA, să conduci pe freeway, totuși, este simplu să înțelegi cum trebuie să te comporți, semnalele rutiere sunt puține și clare, iar regulile - simple și logice.

3. Turismul

Totul este valorificat aici, de la un deal până la o librărie, parcuri, săli de expoziție și multe altele. Uneori te oprești să admiri o poartă, un perete, o uliță, o grădină, o clădire în stil nou sau ceva mai vintage.

qwdfg

4. Toleranța

În pofida la toate, nivelul de toleranță și acceptare este mai ridicat decât la noi, indiferent de etnie, rasă, religie sau orientare sexuală. Da, se mai întâmplă anumite conflicte, dar admir felul în care marea majoritate tinde spre o viață mai bună și se axează mai puțin pe problemele legate de limbă sau etnie.

qwddf

5. Nonconformismul

Localnicii sunt foarte diferiți, grupați adesea conform principiului de proveniență și asemănări culturale. Există cartiere unde locuiesc doar chinezi, doar armeni, perși, etc. Chiar dacă această diviziune asemănătoare castelor e sesizabilă, fenomenul respectiv are farmecul ei. Oamenii își păstrează tradițiile, totodată toți se adaptează extrem de ușor și acceptă schimbările care survin în mod normal.  Este uimitor cât de organic și interesant se privește acest tablou multietnic.

qwer

sdfg

6. Flora

Chișinăul nu este nici pe departe un oraș atât de verde dacă e să facem comparație. Aici peste tot vezi copaci, verdeață, palmieri, flori. E vizibil cât de pedanți sunt localnicii și instituțiile de stat cu privire la floră și verdeață. Capitala noastră s-ar schimba considerabil dacă am fi și noi pricepuți la acest capitol.

qwer

7. Disponibilitatea de a munci

Este bineștiut că statul respectul are o economie foarte dezvoltată, iar din câte am observat până acum, se muncește de-a binelea și în weekend, oricând, fără întrerupere. Americanii știu să se distreze, dar știu cum să și lucreze. Un student la regie și film poate lucra într-un bar în timpul liber, iar proprietarul unui bar sau cafe face totul cot la cot cu angajații.

asxc

8. Sportul ca un cult

Poate că e de vină oceanul sau industria filmului, dar toți vor să arate bine, sălile de sport sunt super pline, iar pe străzi seara și dimineața vezi mereu oameni care aleargă. Cu siguranță am avea și noi mai puțini tătici și mămici cu burtici, dacă nu ne-ar fi rușine să alergăm pe stradă, în cazul în care nu avem parc prin apropiere.

qwedf

qweddrffg

9. Plata cu cardul

Cash-ul aproape că a dispărut. Este foarte comod să achiți peste tot cu cardul. Totodată istoria ta financiară este vizibilă pentru stat, astfel totul e mult mai transparent.

sdxc

10.  Viața culturală

În SUA nu te plictisești niciodată, oricine și practic orice instituție organizează tot felul de evenimente, expoziții și activități. Uneori nici nu știi încotro să mergi. Totul depinde de gusturi și interese, iar alternative sunt foarte multe, povestește Cristina Burlacu pentru Stiripozitive.eu în cele 10 lucruri din SUA care pot inspira Moldova.

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: arhivă personală

Cristina Burlacu Cristina Burlacu Cristina Burlacu Cristina Burlacu Cristina Burlacu Cristina Burlacu Cristina Burlacu Cristina Burlacu Cristina Burlacu Cristina Burlacu Cristina Burlacu Cristina Burlacu Cristina Burlacu Cristina Burlacu Cristina Burlacu Cristina Burlacu Cristina Burlacu Cristina Burlacu Cristina Burlacu Cristina Burlacu
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.