Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  10 lucruri din Ungaria care pot inspira Moldova

10 lucruri din Ungaria care pot inspira Moldova imprimare

03.06.2019  

Andreea Moraru este o tânără studentă din Republica Moldova care mai bine de un an își face studiile în Ungaria. Încântată de locurile și viața de acolo, Andreea ne-a prezentat 10 lucruri care, în opinia ei, pot inspira țara noastră.

1. BĂILE TERMALE 

 Ungaria este vestită pentru băile termale. La prețuri convenabil sunt accesibile o gamă largă de tipuri de băi termale. Locațiile lor sunt la fel de impresionante și diverse începând de la peșteri naturale până la locuri istorice.

2. LOCURILE ISTORICE
Unele dintre cele mai iconice locații pentru Ungaria sunt Buda Castle, Fisherman Bastion și Catedrala st. Peter. O parte deosebită a Ungariei este orașul Pécs, în 2010 fiind selectat drept Capitală Culturală a Europei. Acesta oraș antic este atractiv îndeosebi vizitatorilor interesanți de cultură și istorie.  

3. MANCAREA TRADIȚIONALĂ
Goulashul este una dintre cele mai cunoscute mâncări naționale ale ungarilor. Pe lângă acesta, mai sunt Fisherman's soup și multe altele. Ștrudelul ungar e la fel de popular, el poate avea diferite umpluturi cum ar fi mac sau măr, iar producătorii nu sunt zgârciți la ele. Portage cake e un alt desert foarte faimos în Ungaria, tortă făcută din prăjituri cu diferite straturi variate de cremă. 

4. NATURA
Ungaria are foarte multe locuri spectaculoase. De exemplu lacul Balaton, care este cel mai mare lac din Centrul Europei, acolo sunt localizate multe plaje, munți vulcanici și trasee pentru hiking. 

5. CEA MAI VECHE LINIE DE METROU
Î
n Budapesta este localizată cea mai veche linie de metro de pe continent și e a doua cea mai lungă din lume, ea datează din 1896. Această linie încă funcționează ca linia de metro m1.  

6. ARHITECTURA
În Ungaria sunt prezente o gamă largă de tipuri de arhitecturi. Un eveniment important legat de arhitectură este Budapest 100, în acest an tematica a fost Bauhaus. În perioada festivalul multe uși sunt deschise pentru cei interesați în analiza arhitecturii, se organizează de asemenea multe master classuri, lecții și concerte. 

7. OAMENII
În Ungaria oamenii pot impresiona prin dragostea lor pentru țară și modul în care ei își cunosc și tratează istoria. Mereu sunt oameni dispuși să ajute în caz de nevoie. 

8. PODURILE DIN BUDAPESTA
Fiecare dintre poduri are o istorie aparte, ele au rolul de a uni 2 orașe Buda și Pest.  

9. LABIRINTUL LUI DRACULA
Labirintul situat sub Buda Castle a fost folosit ca spital și adăpost în timpul celui de al doilea Război Mondial, iar în secolul XV acest labirint era închisoare, cel mai cunoscut prizonier a fost Vlad Țepeș. Acum o parte din labirint e deschis pentru turiști. 

10. RUIN PUBS
Aceste locuri au fost create din casele ruinate ale evreilor, scopul lor trebuind să fie „altfel” decât majoritatea. Primul bar care a apărut Szimpla Kert este în top 10 pub-uri de pe planetă.

 

Reporter: Ana Fomov 
Imagini: arhiva personală 

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.