Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  Gențile Irinei Emilian, o mini-afacere eco

Gențile Irinei Emilian, o mini-afacere eco imprimare

11.06.2019  

Irina Emilian este o tânără care de câțiva ani împărtășește pasiunea sa cu lumea întreagă. Aceasta confecționează genți originale și sută la sută eco, încercând să aducă ceva nou și frumos pe piața noastră.

— De câți ani ai această pasiune?

— Marea pasiune a apărut acum doi ani și jumătate, când am văzut o gentuță tare drăguță pe o rețea de socializare, apoi am căutat mult ață din care să pot confecționa genți ecologice și așa a început lucrul. Și, întrucât ața este de proveniență naturală, și gențile pot fi etichetate „eco”.


— Care este sursa de inspirație pentru modelele de genți?
— Rețelele de socializare, dar și dorința de a crea ceva simplu, comod, deosebit și unic în acelașii timp. Astfel, am ajuns să confecționez genți pe placul femeilor de orice vârstă. Toate modelele sunt concepute total de mine, iar marele meu ajutor este prietenul, deoarece mereu îmi face plinul cu ață.

— Cât timp durează confecționarea unei gentuțe?
— Timpul de împletire a gentuțelor este diferit, contează mult complexitatea modelului. Însă în mediu o gentuță o pot executa în decurs de 3-6 ore.

— Ai avut comenzi de peste hotare?
— Sigur, au fost comenzi din partea moldovencelor stabilite în Italia, Turcia și Ucraina, dar și de câteva românce.

— Care a fost cea mai interesantă comandă?
— În opinia mea, cea mai interesantă comandă a fost când m-a contactat un băiat și mi-a zis că dorește să realizez trei genți pentru sora lui. M-a emoționat mult faptul că gentuțele mele sunt apreciate și de bărbați.

— Care-i cel mai dificil lucru, acum în 2019, pentru o asemenea afacere?
— Probabil cel mai complicat moment este să explic unor persoane că lucrez după niște standarde unice și nu execut alte modele preluate de undeva.

— Unde pot fi cumpărate aceste genți?
— În mare parte, gențile sunt efectuate la comandă. Însă unele modele, care pot fi vizualizate pe pagina de Instagram, adesea pot fi în stoc.

 

Reporter: Ana Fomov 
Imagini: arhiva personală 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.