Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  „Cușma lui Guguță” într-o patiserie din București: „Anul Spiridon Vangheli”

„Cușma lui Guguță” într-o patiserie din București: „Anul Spiridon Vangheli” imprimare

„Anul Spiridon Vangheli” într-o patiserie

23.01.2013  

Sanda Cojocaru, tânăra din Moldova care a creat „Bookletta”, a descoperit într-o patiserie din București „Cușma lui Guguță”.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Sanda Cojocaru, creatoarea „Booklettei” - geanta care arată ce citești - a descoperit la București, într-o patiserie, tortul basarabean inspirat de personajul scriitorului Spiridon Vangheli - „Cușma lui Guguță”.

Astfel, 2013, „Anul Spiridon Vangheli”, declarat de către Guvernul Republicii Moldova, a debutat și la București.

„Cuşma lui Guguţă este un tort sub formă de piramidă construit din clătite umplute cu vişine”, scrie Delicatesa.ro, care prezintă și rețeta tortului. „Reţeta îşi are originea în Republica Moldova şi ca sursă de inspiraţie ar putea fi nuvela cu acelaşi nume din literatura moldovenească; sub cuşma lui Guguţă ar încăpea tot satul”.

 

„Cușma lui Guguță” descoperită la București de Sanda Cojocaru.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.