Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă  /  Cum să trăieşti o viaţă fără accidente, fără alcool

Cum să trăieşti o viaţă fără accidente, fără alcool imprimare

31.01.2014  

La fiecare 2 ore în Republica Moldova un şofer este depistat în stare de ebrietate alcoolică sau stare provocată de consum de stupefiante. La fiecare 3 ore se produce un accident rutier. Iar în fiecare an sunt înregistrate aproximativ peste 2.600 de accidente rutiere, dintre care fiecare al cincilea s-a întâmplat din cauza conducerii transportului în stare de ebrietate. Şi în această situaţie care este soluţia pentru o viaţă fără accidente, fără alcool?

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Soluţia este nici o picătură de alcool la drum. Ca să nu urmeze nici lacrimi, nici picături de sânge. Ci doar bucuria ajungerii la destinaţie fără primejdii.

În Republica Moldova, nivelul maxim admis de alcool în sânge pentru şoferi este de 0,3 g/l sau 0,15 mg/l în aerul expirat. Conform Codului Contravenţional al Republicii Moldova, amenda pentru conducerea vehiculului de către o persoană care se află în stare de ebrietate (ce depășește nivelul maxim admis) este de 150 de unităţi convenţionale, cu privarea dreptului de a conduce vehicule pe un termen de la 2 până la 3 ani.

În toate este nevoie de măsură. Iar singura măsură eficientă pentru a evita accidentele este abstinenţa totală de la alcool.

Acest ghid este elaborat de Biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) din Moldova şi Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova, cu sprijinul Uniunii Europene. 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.