Prima pagină / Lucruri / Timp liber  /  Alți 50 de oameni au mărturisit care sunt desenele lor animate preferate

Alți 50 de oameni au mărturisit care sunt desenele lor animate preferate imprimare

30.10.2014  

Festivalul Anim’est se desfășoară în aceste zile la Cinema Odeon și Tipografia 5, iar noi am întrebat alți 50 de oameni care sunt desenele lor animate preferate.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

1. Cristian Chiriac: „Îmi place Tom & Jerry.”

2. Elena Guțu: „Desenul animat preferat al meu este Poveștile domnului Castor. Îl prefer cel mai mult deoarece este unul educativ, privindu-l poți învăța multe lecții de viață. Fiecare episod avea o morală care te face să meditezi. Acum îl vizionez cu cea mai mare plăcere alături de verișoarele mele de 5 ani.”

3. Ecaterina Babaian: „Preferatul meu desen animat este Tom & Jerry.”

4. Nicoleta Grigoraș: „Mie imi place Chip and Dale.”

5. Vasile Maxim: „Tom & Jerry. Îmi plăceau personajele pentru că erau hazlii. Acest desen animat mă distra.”

6. Rodica Socolov: „Un desen animat care mi-a plăcut mult din copilărie e Lebedele sălbatice realizat după povestea lui Hans Christian Andersen în 1962 la Soyuzmultfilm. Îmi place pentru că e o animație desenată cu multă migală și imaginație. E o istorie foarte sentimentală în care binele învinge răul, iar dragostea adevărată face minuni ca și marea care șlefuiește pietrele. Mai e ceva de învățat din această frumoasă poveste a lui Andersen: să avem grijă să nu ne pierden echilibrul și speranța, căci fără de ele niciodată n-am mai putea să revenim acasă, să iubim și să fim fericiți.”

7. Cristina Robu: „Cred că va rămâne mereu legendarul Tom & JerryDe ce preferat? Pentru că de mică nu era zi să nu mă uit la el, pot să spun că am crescut cu el. Și acum chiar dacă l-am vazut de nenumarate ori, încă mă atrage să-l privesc și nu pierd această ocazie.”

8. Corina Cojocaru: „Toate desenele din seria Disney sunt extraordinar de frumoase și te fac să le revizionezi iar și iar. Fiica mea Doinița a prins un mare drag de Mulan, la fel și eu trag cu ochiul de fiecare dată. Fata chinezoaică nonconformistă, nebună, hotărâtă, îndrăzneață, luptătoare, corectă, frumoasă și iubită… într-un cuvânt ideală și un model de a fi pentru femeile moderne, care știu să ia decizii îndrăznețe și să meargă demne înainte!”

9. Svetlana Albu: „Ну погоди! este desenul animat preferat. Oricât de mic nu ai fi îl înțelegi și orcât de mare ești nu ți-e plictisitor să-l privești. Și Chip and Dale îmi place, este amuzant, mai ales musca Вжик care îi salva pe toți 

10. Denis Teslaru: „Îmi place Regele Leu.”

11. Vlad Boliboca: „Preferatul meu este Kураж трусливый пес.”

12. Arcadie Luchin: „Desenul animat pe care îl prefer este Tom & Jerry.”

13. Valery Neghin: „Dacă un desen animat preferat din copilărie, atunci Tимон и пумба.”

14. Nika Miller: „Prefer Bremenskie muzykanty.”

15. Ana Ţurcan: „Котопёс este desenul animat care îmi place.”

16. Caterina Magleli: „Îmi place Ну погоди!.”

17. Mihaela Axenti: „Tom & Jerry și Naruto sunt preferatele mele.”

18. Vlad Marin: „Tom & Jerry îmi place.”

19. Corina Oxani: „Atunci când eram mică, aveam deosebite emoţii la vizionarea desenului animat Tom & Jerry, era cel care îmi capta atenţia în mod deosebit şi mă făcea să-l urmăresc cu sufletul la gură. Acum pot să zic că-mi place mult Despicable me, abia aştept să iasă a treia parte.”

20. Nicu Țurcanu: „Îmi place desenul animat Tom & Jerry.”

21. Doina Strulea: „Desenul animat preferat este The Simpsons.”

22. Marcela Slobozianu: „Îmi place Sponge Bob.”

23. Victoria Gîlcă: „Lion King este preferatul meu.”

24. Cristi Cozaru:„Îmi plac Конь Боджэк și Вельзевул.”

25. Nastea Buga: „Am mai multe preferate: Despicable me, Sponge Bob, Jimmy NewtronThe last airbender.”

26. Ana-Maria Belov: „Preferatele mele sunt Hey Arnold și Tom & Jerry.”

27. Cristina Bîzgan: „Îmi place Rapunzel.”

28. Tatiana Onofrei: „Tom & Jerry, fiindcă poți să-l privești chiar și când ești mai mare, e interesant cum fac năzbâtii unui altuia și până la urmă tot prieteni ramân.”

29. Constantin Cernat: „The Simpsons, are deja mulți ani de când rulează, este actual pentru orice timpuri.”

30. Alina Șaban: „Tom & Jerry, am crescut cu el și umorul e unul foarte bun pentru copii.”

31. Lena Blagaevschi: „Îmi plăcea Ну погоди!, pentru că când eram eu mică nu prea era așa bogată alegerea ca acum. Și atunci aveam o casetă cu acest desen animat, îl priveam în continuu.”

32. Sandu Scobioală: „Desenul animat preferat este Despicable me, pentru că cele mai caraghioase, amuzante și galbene creaturi le găsim aici, minionii.”

33. Adriana Bradu: „Primul care mi-a venit în minte e Madagascar. L-am privit de foarte multe ori împreună cu fratele meu și ne-a apropiat foarte mult, știam toate dialogurile pe de rost și le vorbeam permanent, la orice glumă, chiar și aseară vorbind pe skype, ne-am amintit o scenă de acolo.” 

34. Cristina Duplava: „Moș Castor îmi aduce aminte de copilărie și de timpul când stăteam la bunica și nu aveam calculator. Așteptam cu nerăbdare ziua de duminică ca să privesc Moș Castor.”

35. Ilie Sandu: „Kак приручить дракона, îmi place pentru că este despre prietenia dintre om și animal. E și despre înțelegere, ceea ce lispește între oameni în ziua de azi.”

36. Eugeniu Popivici: „Preferatele mele sunt Sponge bob și The simpsons.”

37. Mariana Cardibanovschi: „Pisicul Ham și Простоквашино sunt favoritele mele, te umpli de plăcere și liniște sufletească când le privești.”

38. Nicoleta Morari: „Îmi place Маша и Медведь, pentru că Mаша e foarte amuzantă și șotioasă, dar în același timp atât de sensibilă.”

39. Marinela Morari: „Îmi plac zânele și tot ce ține de magie și lumea poveștilor, de aceea ador Winx.”

40. Mariana Munteanu: „Am privit de nenumarate ori Ну погоди! și Tom & Jerry și de fiecare dată am râs cu poftă și am descoperit ceva nou indiferent că eram mică cândva sau că acum sunt mare.”

41. Valentina Albu: „Am privit foarte multe multe desene animate dar Ну погоди! totuși ramâne cel preferat. Muzica mi s-a întipărit în minte și iepurasul cel deștept care mereu îl „prostea” pe lup.”

42. Lucica Iurescu: „Desenul animat Chip and Dale îmi amintește de copilaria liberă, fericită și lipsită de griji pe care am avut-o, numai atunci vizionarea unui desen animat putea aduce atâta fericire. Mai vreau să fiu copil...”

43. Lucian Țîbîrnă: „Îmi place clasicul Ну погоди!. Muzica ceea o pot cânta și prin somn. Și îmi place ca e foarte, foarte amuzant.”

44. Alexandrin Munteanu: „Naruto, Power Rangers, Yakary, Ady Larkyn și multe alte desene animate unde era „eroism”. Îmi plac toate pentru că am ce învăța de la ele, pentru mine sunt mai mult decât simple desene animate.”

45. Irina Bărbuță: „Primul care îmi vine în minte este Tom & Jerry. Este desenul animat al copilăriei mele. Nu-mi plac pisicile, iar șoricelul care chinuie motanul mă fascinează.”

46. Aurelia Guzun: „În copilărie mi-a plăcut Волшебник Изумрудного города. Apoi m-a impresionat The Lion King 1. Acum trăiesc cu ambele în suflet.”

47. Igor Cracaniuc: „Îmi plac The last airbender și The Legend of Korra.”

48. Valeria Oboroceanu: „Preferatul meu e Rapunzel, deoarece m-a fascinat prin istoria acelei fetei, prin personajele sale, în deosebi calul alb. Orice clipă din acest desen animat mi s-a întipărit în memorie și cu zâmbete pe față uneori îl revizionez.”

49. Lena Colesnicova: „Îmi place Shrek. Mi se pare pur şi simplu genial. Poate că e în legătură cu personajele: atât de diferite, dar absolut toate se regăsesc şi în viaţa reală. Uneori involuntar (sub nas) îi numesc pe colegii de la serviciu şi pe prieteni cu nume ale personajelor din Shrek. Asemănările de caractere sunt uimitoare. Un loc aparte îi revine motanului (tot un prieten de-al meu). Roşcatul cela de fapt e un „british shorthair” doar că vopsit, unul care mă trezeşte în fiecare dimineaţă cerând de mâncare, cu aceeaşi privire dezarmantă.”

50. Diana Garea: „Cel mai preferat desen animat e Tom & Jerry, fiindcă fiecare episod are scenariu aparte, simplu și jucăuș, personaje bine zămâslite, culori vii și multă acțiune.”

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.