Prima pagină / Lucruri / Timp liber  /  Gazette Moldave - cel mai scump timbru din lume descoperit de Alexandru Bordian în filmul „Charade”

Gazette Moldave - cel mai scump timbru din lume descoperit de Alexandru Bordian în filmul „Charade” imprimare

23.11.2015  

Publicistul Alexandru BORDIAN a împărtășit o știre pozitivă pe contul său de Facebook. El a descoperit în filmul „Charade”, un timbru moldovenesc - Gazette Moldave, considerat cel mai scump timbru din lume.

Votează: 3.7/5 (3 Voturi )

Alexandru BORDIAN a vizionat recent filmul „Charade”, iar acolo a văzut un lucru care i-a captivat atenția.

timbru

Acesta a fost mesajul pe care l-a scris Alexandru pe pagina sa de Facebook, în legătură cu secvecța din film: „Astăzi am vizionat un minunat film clasic „Charade” (1963), cu Cary Grant și Audrey Hepburn. În film am reținut o secvență despre un timbru moldovenesc Gazette Moldave, drept cel mai scump timbru din lume. Pe internet am găsit informații precum că acest timbru chiar există. Cunoscute drept „Cap de Bour”, timbrele au fost primele de felul acesta din zona est-europeană, şi au ieşit din tipografie la Iaşi, pe la jumătatea secolului al XIX-lea”, menționează Alexandru BORDIAN.

timbru
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.