Prima pagină / Lucruri / Timp liber  /  (Foto) Olesea Țaranu: „Fiecare felicitare creată este o parte din sufletul meu”

(Foto) Olesea Țaranu: „Fiecare felicitare creată este o parte din sufletul meu” imprimare

31.12.2015  

Dacă căutați felicitări frumoase și ingenioase, iar ceea ce propune piața din Moldova vi se pare banal, atunci noi vă prezentăm o tânără care vă poate ajuta, creându-vă felicitări personalizate, unice și deosebite, mai ales că suntem în preajma Crăciunului.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Olesea ȚARANU este o tânără pasionată de confecționarea unor felicitări deosebite, mai exact, pasionată de scrapbookingScrapbooking-ul este arta de a confecționa felicitări, calendare, semne de carte, cu ajutorul fotografiilor sau a imaginilor, pe care le decorezi în dependență de dorințe și imaginație. Mai multe despre hobby-ul care îi „consumă” aproape tot timpul liber, aflați de la Olesea, în acest interviu.

Olesea_T

- De unde și cum „s-a născut” pasiunea confecționării acestor felicitări deosebite?

- Fiind peste hotare și având mult timp liber la dispoziție, citeam și priveam pe internet tot ce era posibil. Urmarind o videobloggeriță, am dat de noțiunea scrapbooking. Aflând mai multă informație despre aceasta, mi-a venit ideea că aș putea face și eu asta. Sunt o persoană creativă și mereu simt necesitatea de a face ceva. Pe lângă munca mea de zi de zi, seara, confectionez aceste felicitari, ceea ce mă calmează și îmi dă o nouă răsuflare.

Olesea_felicitari

- De unde cumperi materiale și detalii pentru realizarea felicitărilor?

- Primele materiale și instrumente le-am procurat în Ungaria, locuind un scurt timp acolo. Deasemenea, prin intermediul magazinelor online din SUA și Rusia. Din păcate, la noi în Moldova e dificil sî găsești ceva pentru scrapbooking.

Olesea_felicitari

- Cât timp acorzi scrapbooking-ului? 

- Timpul acordat confectionării acestor felicitări este diferit. Când am dispoziție și inspirație, îmi ia 20-30 minute. Iar câteodată, stau aplecată asupra materialelor și nu-mi vine nici o idee, atunci confecționarea unei felicitări poate dura și 2 ore. Însă ca să nu pierd mult timp în zadar, imi planific cu mult înainte ce modele voi face.

Olesea_felicitari

- Ce sau cine te inspiră?
- Desigur alți meșteri și lucrările lor este principala cale spre inspirație. În rețelele de socializare, privesc multe, foarte multe fotografii cu alte felicitări și pe parcurs îmi apar idei noi. Nu plagiez nici o lucrare. Pot împrumuta doar careva detalii sau combinarea unei hârtii cu careva elemente decorative, pe care le pot avea și eu, dar nu lucrarea în tot ansamblu. Deasemenea, mă inspiră mult materialele noi procurate. Când găsesc hârtie decorativă cu un print mai deosebit sau careva elemente noi frumoase, nu am rabdare sa ajung la masa mea si sa fac ceva deosebit.

Olesea_felicitari

- Câte ai realizat până acum?
- Nu le-am numărat pe toate, dar aproximativ 70-80 de modele.

O'key Scrap Handmade products

- Le faci în exemplare unice?

Da. Însă câteva modele au fost create (mai mult ca experiment) în mai multe exemplare. Nu pot să spun că modelul creat de doua ori, îmi aduce aceeași satisfacție ca unul care este realizat doar într-un exemplar.

O'key Scrap Handmade products

- Dacă cineva își dorește o asemenea felicitare, cum o poate avea?
- Am creeat o pagina pe Facebook care se numeste O'key Scrap Handmade products, acolo postez lucrările mele. În privat îmi scrieți și ve-ți obține o bucățică a sufletului meu.

O'key Scrap Handmade products

Foto și video: O'key Scrap Handmade products, arhiva personală

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.