Prima pagină / Lucruri / Timp liber  /  Fructe sau legume?! Buchetele Nataliei Peredelcu sunt o adevărată explozie de vitamine

Fructe sau legume?! Buchetele Nataliei Peredelcu sunt o adevărată explozie de vitamine imprimare

05.07.2016  

Originalitatea nu are margini. Caise, piersici, mere sau căpșuni, toate pot fi combinate la un loc. De aceasta s-a convins Natalia Peredelcu, o tânără din Chișinău care mai nou creează buchete aromate și colorate din fructe sau din legume.

Votează: 1.0/5 (1 Vot )

Natalia Peredelcu este studentă în anul trei la USMF „Nicolae Testemițanu” din Chișinău. Este mereu preocupată cu învățătură, iar acum că este vară și vacanță, a decis să-și ocupe timpul liber cât mai util. Ea creează cele mai proaspete buchete, care nu sunt doar originale, dar și comestibile. La moment, activitate Nataliei a devenit doar un hobby. Totuși, se regăsește mai mult în postură de farmacistă și intenționează, să-și dedice viață în acest domeniu.  

fghj

Despre pasiunea ei de a crea buchete, care este elementul care le înfrumusețează, dar și ce ai de câștigat dacă primești un asemenea buchet, află din cele povestite de Natalia Peredelcu pentru Stiripozitive.eu.

• Ideea de a crea buchete din fructe a apărut spontan

Eram într-o vacanță la Odessa. Acolo, am avut ocazia să analizez mai mult timp aceste „ingrediente” și am atras atenția la faptul că fructele și legumele au formă și culori deosebite, iar combinate cu flori putem obține niște buchete neobișnuite.

frhy

• Toate buchetele sunt foarte diferite, la fel ca și persoanele care le primesc

Nu am făcut până acum două buchete la fel, dar foarte asemănătoare, pentru că fiecare buchet este special pentru mine. Țin cont în primul rând de preferințele celor cărora le sunt destinate și mă strădui ca fructele și legumele să fie combinate armonios cu celelalte detalii, în funcție de culori, dimensiuni și forme.

dhg

vgbj

• Realizarea un buchet necesită mult timp și muncă

Deși la prima vedere pare destul de simplu, procedura de realizare este destul de complexă și durabilă dacă mai adăugăm și faptul că toate elementele trebuie să fie proaspete și alese cu multă atenție. Un buchet mediu îmi ia cam două ore, unul mai complex poate ajunge chiar la cinci ore.

dvf

sdf

• Un buchet ajunge să cântărească chiar și mai mult de 4 kg

Chiar și cele mai mici buchete sunt destul de grele, iar cu cele mai mari întotdeauna am dificultate la livrare. Unul dintre cele grele buchete pe care l-am făcut, cântarea mai mult de 4 kg.

fgk

• Ardeiul – elementul decorativ al buchetului

Folosesc foarte des ardeiul iute, pentru că are formă interesantă dar și pentru că atrage atenția. Până acum am folosit multe căpșuni, iar acum nectarinele sunt cele care câștigă teren.

fdj

gk

• Este gată să creeze astfel de buchete și pentru mirese

Până acum au fost persoane care și-au manifestat interesul, dar nu am creat încă unul special pentru o mireasă. Probabil când va fi prima, o vor urma și altele curajoase, care vor dori ceva inedit. Dacă ar fi să fac un buchet de mireasă acum, aș face ceva gingaș dar în același timp și foarte proaspăt. Cu siguranță aș adăuga lime, trandafiri de diferite dimensiuni sau chiar mere verzi.

drgh

• În sezonul rece, buchetele „exotice” vor avea prioritate

În perioada rece a anului voi folosi mai multe fructe exotice dar și legume disponibile pe piață la acel moment. Buchetele pe care le creez sunt oglindirea dispoziției și sunt sigură că iarna nu vor lipsi tradiționalele mandarine care se asociază cu sărbătorile de Crăciun.

fgb

• Clienții optează mai mult pentru buchetele din fructe și mai rar pentru cele din legume

Buchetele din legume sunt mai puțin solicitate pentru că sunt deosebite și, deși arată frumos, nu fiecare le înțelege. Fructele sunt potrivite pentru oricine, pentru mame, iubite, profesori, chiar și pentru copii. Alegând un buchet din fructe nu ai cum să dai greș, deși cele din legume atrag mult mai multe priviri curioase.

fgj

ghl

• Mai bine un buchet din fructe și nu din flori, pentru că…

- Este original și inedit;

- Este sănătos, buchetele sunt o adevărata explozie de vitamine;

- Este mai practic decât buchetul tradițional, pentru că florile ajung la coșul de gunoi, iar fructele sunt consumate;

- Poate fi un cadou frumos dar și o completare a acestuia;

- Va atrage cu siguranță privirea multor curioși și va impresiona persoana care îl va primi.

gftju

Autor: Cristina DUDUCIUC

Foto: Jardine_bouquets 

rty rtu trju trfuj trj dtj tgj tgfj tgk tgj tgj ttfgj tfgj fgtj tgfj tgfj tgj tgj
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.