Prima pagină / Lucruri / Timp liber  /  (INTERVIU) Denisa-Daniela Beregoi: inspirația vine din tot ceea ce se învârte în jurul meu

(INTERVIU) Denisa-Daniela Beregoi: inspirația vine din tot ceea ce se învârte în jurul meu imprimare

29.08.2017  

Denisa-Daniela Beregoi este originară din Chișinău. Deși se află pe băncile școlii, acest fapt nu o încurcă să-și urmeze visele și să le pună în aplicare. Este tânăra care își are drept prieteni: originalitatea și creativitatea. Crede că frumusețea unui lucru hand made constă în simplitatea lui. Iubește unicitatea și mereu vine cu idei care să surprindă plăcut oamenii.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

-Descrie-te pe tine și creația ta în 3 fraze.

Sunt o persoană creativă cu visuri mărețe. Îmi place frumosul, ador rafinamentul, iubesc lucrurile simple care pot transmite emoții multe, trăiesc mână de mână cu creativitatea și încerc să fiu mereu originală. Încerc să aduc în fiecare zi bucurie pe fața oamenilor care cred în mine și mă susțin sub orice formă .

-Când ai început să realizezi buchete la comandă și ce te-a determinat să faci acest lucru?

Am început să realizez buchete în luna martie al acestui an, a fost un vis și o dorința pe care am vrut să o îndeplinesc. Îmi plac lucrurile hand made, mai degrabă asta vine din copilăria mea, iar odată ajunsă la o vârstă frumoasă am hotărât să pun visele în aplicare. Sunt mereu atentă la detalii, deoarece fiecare detaliu este important pentru mine. Acord atenția necesară buchetelor mele, iar de fiece dată aștept ca rezultatul final să mă uimească și pe mine inclusiv.

-De ce ai o pasiune anume pentru crearea buchetelor din flori? În afară de acestea, ce îți mai place să confecționezi?

Pe lângă multitudinea de pasiuni, așa cum sunt: muzica, pictura, body art; crearea buchetelor este una dintre pasiunile care îmi aduce satisfacție sufletească și financiară. Cel mai aproape de suflet totuși îmi sunt buchețelele mele. Această activitate include creativitatea, responsabilitatea și dăruirea de sine, simt că prin intermediul acestor calități voi avea doar de câștigat în viitorul apropriat.

-Cu ce materiale lucrezi?

Creez buchete nu doar din flori. Creațiile mele pot fi compuse atât din combinații de fructe, flori, produse din pește și mezeluri, dulciuri, cât și din materiale textile, de ex: eșarfe, ciorapii sau produsele cosmetice. Creez buchete, cutii, coșulețe sau la dorința clienților.

-De unde îți procuri toate produsele necesare pentru o compoziție floristică sau cea din dulciuri și fructe?

Produsele necesare pentru compoziții sunt achiziționate din rețelele de comerț din Republica Moldova, fac comenzi online.

-Prin ce etape trece o lucrare înainte de a ajunge în starea finală?

Pașii care îi urmez la crearea compozițiilor sunt cam aceeași de la primirea comenzii fie telefonic sau prin rețelele de socializare, merg la cumpărături, deoarece nu fac stocuri. Realizarea compoziției de obicei începe cu 1-2 înainte de livrare, ca să fie păstrată toată prospețimea și aroma compoziției. În final i-au legătura cu clientul și stabilim locul unde pot livra buchetul.

-Ce încă nu ai creat și ți-ai dori mult?

Îmi pare a fi o nebunie,  dar vreau sa creez un decor floristic combinat cu fructe exotice pentru o nuntă. Poate că sunt la început de cale, dar ideile care zac în mine sunt mult mai originale decât vă puteți imagina voi. Știu că voi ajunge și la astfel de performanțe, deoarece atunci când vrei ceva cu adevărat nimeni și nimic nu te poate împiedica să reușești.

-Care este cea mai mare provocare în acest domeniu?

Pentru mine cea mare provocare sunt clienții si doleanțele lor. Mă bucur mult atunci când ei au încredere in ceea ce creez. Am cei mai drăguți clienți iar fiecare dorință a lor eu o realizez cu mult drag. Feedback-ul lor pozitiv este ceea ce mă face fericită și îmi dă curaj să continui mai departe.

-Pasiunea ta îți aduce și beneficii materiale sau ești fericită pentru simplul fapt că faci ceea ce-ți place?

Pasiunea pentru compozițiile florale chiar mă fac fericită, îmi place enorm de mult ceea ce fac și plus la aceasta am și careva beneficii financiare care mă ajută să dezvolt, continui această pasiune. Toți cunoaștem faptul că orice activitate, hobby cere și niște lucruri financiare. E ceva firesc, fără această parte materială e greu să-ți continui visul și activitatea.

-Ce planuri de viitor are brandul Saphir Bouquets?

Am planuri și speranțe mari de viitor asupra brandului Saphir Bouquets, îmi doresc să-l extind în toată țara, din motiv că sunt când clienți care se afla în afara orașului și solicită o compoziție sau un buchet, deși livrarea este aproape imposibilă, dar totuși încerc să fac față și solicitărilor la distanță. Suntem cunoscuți și peste hotarele țării, am avut livrări in Romania si Italia, vreau să ajung și în alte țări împreună cu buchețelele mele, astfel ca să deschid mici filiale, pentru a livra pe loc compozițiile. Sunt la început dar deja am reușit să organizez un Master Class de compoziție floristică și voi continua și cu alte ateliere. Mi-aș dori mult să împărtășesc și cu alte persoane experiența mea creând în viitor o școală a compozițiilor floristice și a decorului.

-Un mesaj pentru tinerii care împărtășesc această pasiune dar nu s-au decis să-și pună în aplicare visele...

Pentru tinerii cu vise frumoase și mărețe vin cu un singur sfat, sa fie îndrăzneți, să încerce să creeze ceea ce le place. Atunci când depui suflet și faci ceea ce-ți place cu pasiune, uite doar atunci visele devin realitate. Luptați zi de zi pentru lucrurile și oamenii care vă fac fericiți și aveți curajul să riscați, doar în acest mod te vei afla pe tine adevăratul.

Reporter: Tatiana Munteanu

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.