Prima pagină / Lucruri / Timp liber  /  Francy Accesorii Handmade: bijuterii create cu mult rafinament şi eleganţă

Francy Accesorii Handmade: bijuterii create cu mult rafinament şi eleganţă imprimare

12.09.2017  

Confecţionarea accesoriilor Francy a început într-un mod deosebit, deoarece meşteriţele iubesc frumosul şi consideră că orice detaliu la o femeie contează. Despre denumirea Francy, acestea spun că s-au inspirat de la copilul surorii mai mari, o fetiţă cu numele de Francesca.

-Ce presupune această activitatea hand made. Ce anume realizaţi?

Confecționarea unor accesorii deosebite și anume cercei, diverse broșe, cercuri, brățări.

-Cum a-ți început această activitate?

La început, cam aproximativ 8 luni am confecționat o pereche de cercei pentru mine, am văzut că îmi reușește foarte bine chiar, plus la asta foarte multe aprecieri din partea prietenelor, care la rândul lor doreau sa le fac și lor. Într-o zi, în glumă prietenele îmi spune-au: „tu poți face bani din această activitate". În aproximativ 2 luni am început sa mă gândesc la faptul că într-adevăr pot face un lucru care în primul rând îmi va aduce mare plăcere și un venit. Am decis să fac mai multe bijuterii, pentru început (cercei, broșe, brățări, cercuri). Când am adunat mai multe lucrări și desigur am acumulat mai multă experiența, mi-am creat o pagina de Facebook și Instagram, intitulată  Francy Accesorii Handmade, astfel așa am început să le comercializez.  La moment confecționez împreună cu sora mea, pentru că este mai eficient și reușim să facem multe accesorii frumoase pentru clientele noastre.

-Ce presupune design-ul bijuteriilor voastre, care sunt pașii pe care îi parcurgeți atunci când începeți  să faceți o pereche de cercei, de exemplu?

Designul îl alege fiecare client în parte, pașii care îi parcurgem sunt după câteva reguli stricte, de exemplu pentru o pereche de cerceii: mai întâi de toate alegem furniturile, apoi facem pe foaie o schiță aproximativ cum am vrea să arate cerceii, ne alegem pietrele potrivite și orientându-ne după schiță începem lucrul.

-Ce fel de material folosiți în realizarea acestor bijuterii?

Materialele folosite sunt diverse, așa precum cristale, perle, bisere, pietre Swarovski, și deja mărunțișurile ca ac, ață, etc.

-Ai-ți putea să îmi descrieți purtătoarea ideală a bijuteriilor voastre? Cum este acea femeie, de ce credeți că ar alege să poarte aceste bijuterii?

Nu pot să spun că ar fi o purtătoare ideală, deoarece creăm modele pentru toate vârstele și gusturile, fiecare în parte pentru mine ar fi  ideală cu accesoriile noastre, deoarece sunt Unice și stilate. O femeie ce se iubește pe ea, îndrăzneață, cu bun gust și care iubește frumosul sigur nu ar trece cu vederea peste bijuteriile noastre.

-Domeniul bijuteriei contemporane este foarte vast și plin de creativitate. Cum va-ți caracteriza propriile accesorii și cum credeți, ce le deosebește de cele ale altor meșteri?

Bijuteriile noastre vin dintr-o lume imaginară care exprimă frumusețea și perfecțiunea naturală, toate bijuteriile sunt frumoase în felul lor, pot spune că accesoriile noastre sunt create cu multă dragoste, răbdare, fiecare detaliu pentru noi contează și desigur nu uităm de calitatea înaltă, care este foarte importantă la fiecare accesoriu.

-Dacă ar trebui să vă gândiți la o poveste a bijuteriilor voastre, care să le descrie unitar, cum a-ți rezuma-o?

Creăm accesorii originale care să transmită o parte din noi, nu urmărim să ne încadram într-un anumit stil sau șablon, ci pur și simplu creăm din suflet și pentru suflete.

-Se vinde bine bijuteria contemporană în Republica Moldova. Cum vă găsesc clientele sau cum le găsiți voi pe ele?

Odată ce avem creată această pagină pe Facebook, Instagram cu lucrările noastre, clientele ne scriu acolo, dacă e nevoie de discutat ceva mai amănunțit ne contactează pe telefon și executăm comanda. La momentul de față, piața de bijuterii în Republica Moldova este bine răspândită, publicul devine tot mai curios față de bijuteriile hand made, ceea ce ne bucură mult, și da, se apreciază lucrurile manuale.

-Cum va-ți dori să evoluați, pe plan profesional, în următorii ani?

Mai multă experiență în domeniu, participarea la diferite master class-uri, un atelier pus bine la punct cât și exportul în diferite colțuri ale lumii, nu doar pe teritoriul Republicii Moldova. Asta prevedem și sperăm că se va realiza în următorii ani.

-De ce ar trebui să țină cont cei care realizează produse hand made și sunt abia la început de drum?

Cei care ar începe realizarea accesoriilor hand made trebuie să țină cont de un singur lucru, pentru o obține o bijuterie frumoasă, e nevoie de răbdare și timp desigur. Ei ar trebui să țină cont de calitatea materialelor folosite și desigur lucrul calitativ. Iar mai departe totul depinde de imaginația meșterului și stăruința care o va depune.

Pentru mai multe detalii despre bijuteriile Francy, accesaţi pagina de facebook!

Reporter: Tatiana Munteanu

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.