Prima pagină / Lucruri / Timp liber  /  Panourile interactive – alternativă sănătoasă pentru părinți responsabili și copii curioși

Panourile interactive – alternativă sănătoasă pentru părinți responsabili și copii curioși imprimare

04.03.2020  

Doi tineri din Chișinău, Andrei Gramatschii și Marcela Mastac, au înlocuit termenul de eco cu cel de sănătos și au pornit la drum cu o idee de a face panouri interactive pentru copii. Inspirația pentru realizarea busyboard-urilor i-a venit Marcelei atunci când naviga pe internet, iar o jucărie asemănătoare i-a atras atenția. Împreună au hotărât să o îmbunătățească, înlocuind elementele de plastic cu altele din materiale sănătoase.

„Am ajuns la concluzia că trebuie de eliminat absolut toate elementele dubioase, mă refer la metale care ruginesc și sunt dăunătoare, așa le-am înlocuit pe inox, piele, lemn”, ne povestește cofondatoarea Gugagaga.shop, Marcela Mastac.

Pe lângă faptul că un busyboard poate capta atenția unui copil mai multe minute în șir, acesta are și alte beneficii asupra dezvoltări sale.

„Copiii sunt atrași 10-15 minute, unii chiar și jumătate de oră dacă descoperă mai încet, dar depinde și de vârstă. Copiii de la vârsta de 8 luni până la 3 ani percep lumea cu ajutorul dezvoltării neuronilor de la vârful degetelor. Atunci când ei încearcă șireturile, nasturile sau dulăpioarele, astfel le este dezvoltată motricitatea fină, care ulterior duce la o dezvoltare mai bună atât fizică, cât și intelectuală. Ei mai repede încep să vorbească, să interacționeze, își dezvoltă încrederea în sine și sunt mai sociabili”, mai adaugă Marcela Mastac.

Busyboard-ul are o serie de elemente care permit copilului să poată descoperi lumea înconjurătoare prin joacă.

Vedeți în interviul video cum funcționează panourile interactive și de ce este o investiție de durată pentru dezvoltarea copiilor.

 

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.