Prima pagină / Lucruri / High Tech  /  Aplicația gratuită FunABC - Abecedar românesc pentru copiii mici

Aplicația gratuită FunABC - Abecedar românesc pentru copiii mici imprimare

20.03.2014  

FunABC este o aplicaţie educativă gratuită, care funcţionează pe telefoane și tablete cu sistem de operare Android. Vârsta copiilor ce pot utiliza această aplicaţie este de la 2-6 ani. Aplicaţia a fost creată pentru a ajuta micuţii să înveţe repede literele alfabetului român. Practic, este prima aplicaţie de acest gen.

Votează: 4.2/5 (9 Voturi )

Echipa care a inventat aplicația FunABC este din Republica Moldova. „Totul a început când cei câțiva programatori din echipă au devenit tătici, și când au încercat să-și învețe copiii alfabetul prin intermediul tabletei și nu au putut găsi nimic. S-au ambiționat și au hotărât sa creeze ei așa ceva dacă nu există”, povestesc creatorii aplicației FunABC.

„Designerul s-a documentat pentru crearea imaginilor animalelor, citind literatură despre copii. Programatorul pe lângă toate a trebuit să studieze ce este Android, cum de lucrat cu el și după aceasta a încorporat toate imaginile într-un tot întreg”.

FunABC - Oita

Caracteristicile aplicaţiei FunABC:

 1. Interfaţă simplă

Dezvoltatorii de soft au creat o interfaţă simplă, concepută pentru navigarea în interiorul aplicaţiei fără deschiderea mai multor ferestre inutile. Prima pagină a aplicaţiei conţine prima literă a alfabetului – A. Alături apare cuvântul „Arici” şi un animăluţ desenat haios. Faceţi click pe literă sau pe cuvânt și veți auzi cum se pronunţă. Faceţi click pe desen – şi se va auzi cum ariciul adulmecă. Fiecare literă este creată în această manieră. Literele pot fi listate în ordine alfabetică, sau pot fi selectate aleator, cu ajutorul meniului din partea de sus a ecranului.

FunABC - Girafa

2. Sunete autentice

Fiecare sunet este clar și în aplicaţie sunt utilizate înregistrări reale din lumea animală. Prin urmare, câinele latră, oiţa behăie, elefantul trompetează, iar broasca ocăie. Atât copiii cât şi părinţii vor descoperi sunetele pe care le produce iepuraşul, nevăstuica, suricata şi altele. Astfel, copiii vor obține o cunoaştere mai detaliată a lumii animale.

FunABC

Acum, aplicația are nota 4,6 din 5 pe Play Market. Utilizatorii sunt încântați de grafică și de faptul că micuții învață alfabetul jucându-se. Este prima aplicație de acest gen în limba română.

Echipa de la Ejuk promite să elaboreze și alte jocuri pentru copii, ca o continuare a aplicației FunABC.

FunABC

Aplicaţia Fun ABC se descarcă gratuit de pe Play Market. Se introduce în fereastra de căutare oricare din cuvintele cheie: Alfabet roman, FunABC, abecedar. Sau direct de pe link-ul: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.ejuk.funabc 

Versiunea pentru iOS va fi disponibilă curând.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.