Prima pagină / Lucruri / High Tech  /  Veşti bune din „Romanian Statistical Review”: un valoros set de materiale didactice la Chişinău

Veşti bune din „Romanian Statistical Review”: un valoros set de materiale didactice la Chişinău imprimare

04.04.2014  

„Romanian Statistical Review” se bucură pentru apariţia, la Chişinău, a unui „valoros set de materiale didactice în sprijinul pregătirii jurnaliştilor şi viitorilor specialişti în comunicare”.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

„Recent, au apărut la Chişinau un pachet de trei valoroase lucrări cu conţinut statistic şi caracter didactic”, anunţă „Romanian Statistical Review", cu referire la:

• „Statistica în comunicare”

• „Interpretarea datelor statistice în jurnalism”  

• „Ghidul de înţelegere şi relatare a statisticilor. Resursă pentru jurnalişti şi comunicatori”.  

„Romanian Statistical Review” precizează, de asemenea, că „cele trei apariţii editoriale sunt rodul materializării unui proiect de cercetare”, sprijinit de către Biroul Naţional de Statistică (BNS) al Republicii Moldova şi a beneficiat de suportul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în cadrul Proiectului Comun ONU „Consolidarea Sistemului Statistic Naţional”. Colectivul de autorii este format din: Ludmila Andronic, Georgeta Stepanov, Igor Guzun, Ion Pârţachi sub coordonarea conf. dr. Mihail Guzun. 

„Lucrările sunt o apariţie originală şi valoroasă care răspunde unor specializări din domeniul jurnalism şi al comunicarii, o încercare cu reuşită deplina de a forma deprinderi de calcul şi interpretare pentru studenti şi masteranzi care nu au dobândit o pregătire statistică economică aprofundată prealabilă”, scrie Prof.dr. emerit Al.Isaic-Maniu, Academia de Studii Economice, Bucureşti, în „Romanian Statistical Review”. 

Articolul „Un valoros set de materiale didactice în sprijinul pregătirii jurnaliştilor şi viitorilor specialişti în comunicare” poate fi descărcat de aici: Romanian_Statistical_Review_nr_12_2013.pdf 

Ediţia completă cu nr. 12, 2013 a „Romanian Statistical Review” poate fi accesată AICI.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.