Prima pagină / Lucruri / Cultură  /  Două interpretări inedite ale „Odei bucuriei”

Două interpretări inedite ale „Odei bucuriei” imprimare

Imnul Uniunii Europene: cântat de un cor de zece mii de persoane și interpretat în stil țigănesc

10.04.2012  

Două interpretări inedite ale „Odei bucuriei”, ajunse la urechile noastre în aceste zile, ne-au bucurat atât de mult încât nu putem să nu le împărtășim aici.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Pasiunea, ordinea, demnitatea, rigoarea și alte încă atâtea calități se regăsesc într-un spectacol extraordinar în care un cor de zece mii de japonezi - tineri, copii, adulți, muzicieni - cântă „Oda bucuriei". Poate că anume aici, în această versiune a Simfoniei a 9-a de Beethoven, descrierile în cuvinte sunt mai palide în fața a ceea ce se aude și se vede.

O versiune în stil țigănesc a imnului Uniunii Europene - „Odă bucuriei" - a fost lansată, în aprilie, de Goran Bregovic, unul dintre cei mai apreciați muzicieni europeni, care a concertat în 2007 și 2008 și la Chișinău.

Imagine: Goranbregovic.rs

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.