Prima pagină / Lucruri / Cultură  /  Rodica Socolov: „Toporaş este prima galerie care promovează artişti născuţi în Moldova la nivel internaţional”

Rodica Socolov: „Toporaş este prima galerie care promovează artişti născuţi în Moldova la nivel internaţional” imprimare

17.09.2015  

Rodica SOCOLOV, unul dintre fondatori şi manager principal al Galeriei online de artă Toporaş, a povestit pentru Stiripozitive.eu despre platforma Fineartmoldova.com și scopul acesteia, mărturisind că în curând vor mai adăuga artiși, pentru că Moldova are mulți oameni talentați.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Galeria online de artă Toporaş este prima galerie care la nivel internaţional a început să promoveze artişti născuţi în Moldova şi să ofere amatorilor de artă din întreaga lume tablouri originale şi printuri de înaltă calitate a lucrărilor acestora.

Mă întorc acasă în acest fel unic pentru a-mi aplica cunoştinţele şi aptitudinile pentru a conduce arta din Moldova pe un traseu nou. Tablourile artiştilor noştri, care deocamdată sunt comori nedescoperite pe piaţa internaţională, merită să ajungă în diverse colecţii de artă, căci ele pot adăuga eleganţă oricărui spaţiu privat sau public.

Sperăm să atragem atenţia amatorilor de artă indifferent de naţionalitate şi scopul pe care şi-l propune fiecare în parte.

Toporas

Un tablou original sau un print de artă poate fi cumpărat de pe site-ul nostru Fineartmoldova.com, pentru a fi contemplat, în scop educativ sau de investiţie.

De asemenea, încurajăm moldoveni de peste hotare, dar şi cei de-acasă să viziteze galeria de artă Ţoporaş, să descopere de rând cu alţii, dar şi să promoveze de rând cu noi, arta din Moldova.

Orice tablou sau print de artă cumpărat sau dăruit va sprijini dezvoltarea profesională a artiştlor noştri şi va aprofunda un dialog multicultural.

De ce Toporaş?

În sens figurat denumirea galeriei noastre a fost găsită într-una din pădurile din sudul Angliei. Intenţia a fost să fie un cuvânt frumos, puternic şi expresiv, care te-ar duce imediat cu gândul la Moldova. Semnul diacritic pentru ultima literă l-am păstrat nu în zădar.

Toporaş vine să predispună amatorii de artă la imaginaţie şi un amestec de gânduri profunde generat la intersecţia dintre puterea culorii roşu şi spiritualitatea culorii albastru, fineţea Toporaşului floare şi îndrăzneala Toporaşului unealtă.

Optăm pentru libertatea expresiei artistice şi o lume mai bună cu oportunităţi mai bune pentru toţi.

Arta este un instrument puternic care ne poate face mai vizibili ca naţiune, dar şi ne poate integra mai temeinic într-un sistem de valori universale.

Deviza noastră e: Moldovan art beyond all borders!

Text: Rodica SOCOLOV, unul dintre fondatori şi manager principal al Galeriei online de artă Toporaş, de specialitate jurnalist, doctorat susţinut în publicitate politică

Foto: câteva dintre creațiile expuse pe Fineartmoldova.com

Fineartmoldova.com Fineartmoldova.com Fineartmoldova.com Fineartmoldova.com Fineartmoldova.com Fineartmoldova.com Fineartmoldova.com Fineartmoldova.com Fineartmoldova.com Fineartmoldova.com Fineartmoldova.com
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.