Prima pagină / Lucruri / Cultură  /  Ștefan Luchian între tradiție și modernitate

Ștefan Luchian între tradiție și modernitate imprimare

14.09.2017  

Expoziția „Ștefan Luchian între tradiție și modernitate” este vernisată astăzi, 14 septembrie, la Muzeul National de Artă al Moldovei și va fi deschisă publicului până pe 5 noiembrie.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

26 de lucrări ale lui Ștefan Luchian, unul dintre cei mai mari artiști plastici români, sunt expuse la Chișinău. Tablourile au fost aduse de peste Prut și timp de aproape două luni, cei interesați de creația lui Ștefan Luchian vor putea să-i admire operele la Muzeul Național de Artă al Moldovei. 

Prin opera sa, Luchian s-a dovedit a fi o personalitate artistică originală, afirmându-se cu o pictură generoasă, vibrantă și care, prin paleta sa cromatică plină de lumină, prin poziția artistică înnoitoare, precum și printr-o scânteietoare expunere a limbajului, a reușit să transmită privitorului un mesaj umanist de mare calitate. 

Câteva dintre cele mai reprezentative lucrări ale renumitului artist plastic român, ilustrative pentru toate etapele creației sale, pot fi văzute la Chișinău, la expoziția intitulată „Ștefan Luchian între tradiție și modernitate". Lucrările au fost selectate și aduse de la Muzeul Național de Artă al României.

În prima zi a expoziției de pictură a lui Ștefan Luchian, vizitatorii au fost prezenți pentru a admira tablourile care au un sens profund prin care fiecare trebuie să înțeleagă esența care se ascunde în fiecare tablou.

Marele artist plastic român Ștefan Luchian s-a născut la Ștefănești, 1868 și s-a stins din viață la 48 de ani, în 1916.

Stagiar: Dumitriţa Gîrneţ

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.