Prima pagină / Lucruri / Cultură  /  Exercițiu de imaginație: „Voi veni cu o carte”

Exercițiu de imaginație: „Voi veni cu o carte” imprimare

06.11.2017  

Echipa Stiripozitive.eu a decis să continuie exercițiul de imaginație. De data aceasta, luând exemplu de la tânărul de pe Strada pietonală, o fată dintr-o altă sculptură din Chișinău, ne-a demonstrat ce cărți trebuie să aibă în biblioteca sa orice tânăr.

Ideile bune trebuie aplicate și promovate, asemeni cărților! De data aceasta, echipa Stiripozitive.eu în exercițiul său de imaginație a implicat o altă arhitectură din Chișinău, dar cu aceleași intenții frumoase față de cultura din țară și față de arhitectura de pe străzile Chișinăului.

În continuare vă propunem o galerie foto în care este prezentat rezultatul final!

1. Cu povestirile lui Dumitru Crudu din cartea Salutări lui Troțki”, ce redau întreaga forfotă a vieții de azi, într-un limbaj savuros și cu un umor de cea mai bună calitate, a venit fata.

2. Generația nouă de tineri pare să fie cam mult prea obsedată de internet și rețele de socializare. În aces sens, Victor Miron prin intermediul cărții sale: „fOameni”, vine să ne mărturisească prin exemplele sale prezentate cu umor, mai multe tipuri de fOameni, oameni flămânzi după like-uri.

3. Este important pentru un tânăr să cunoască gramatica și ortografia limbii române, atunci când este necesară scrierea unui text literar. Iată de aceea, Dicționarul de teorie literară: Concepte operaționale și instrumente de analiză a textului literar” de Aliona Grati și Nina Corcinschi, este mereu în geanta fetei. 

4. Nu există om în lume care să nu iubească poeziile, iar în special cele scrise de Timotei Bătrânu, în placheta sa de versuri: „Nu-mi vindeți lumina”.

5. Îndrăgostită de versuri și de cărțile de la Editura Cartier, fata alege să citească poeziile lui Vsevolod Ciornei în cartea intitulată: „Cuvinte și tăcere”.

6. Mici dar cu vise mari. În geanta fetei, o carte mai deosebită, una care este adresată celor ce sunt interesați de faptul cum se administrează o ambasadă și despre relațiile bilaterale. Despre acestea, tânăra a citit în cartea între Moldova, România și Ungaria. Memoriile unui ambasador” de Hodicska Tibor.

7. O viitoare jurnalistă? Cine știe, totu-i posibil! Cert este faptul că copila e interesată și de jurnalism, având în geanta sa cartea: Realitatea cu amănuntul la Europa Liberă” de Iulian Ciocan.

8. O nouă zi ne aduce o nouă carte, de data aceasta HALO” de Andrei Langa. Versuri, silabe care au menirea de a deveni săgeți, a căror iuțeală spintecă orice soi de tăcere. 

9. Cea mai frumoasă parte a vieții este cea a copilăriei. Candorile copilăriei, lucrarea în taină a naturii, tăcerile și șoaptele ei generează vibrații pure, ușor îngânate. Aceste gânduri le-a desprins fata din cartea lui Victor Pânzaru intitulată: Muzeul semințelor”.

10. Menționat-am mai sus că tânăra are un interes aparte pentru jurnalism. Uite că cele spuse se adeveresc. De data aceasta, fata avea cu ea cartea: „Alexandru Gheorghiță-O viață, un destin” de Tatiana Gheorghiță.

11. Omul nu poate trăi doar din prezent și din viitor, oricine trebuie să-și cunoască trecutul, strămoșii și evenimentele care au marcat istoria omenirii. Cartea/ Albumul fotografic pe care l-a îndrăjit tânăra noastră este Lumea lui Zaharia”, coeditorul căreia este Nicolae Pojoga.

Mulțumim sculpturei că a acceptat acest joc de imaginație. 

Reporter: Tatiana Munteanu

Foto: Alexei Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.