Prima pagină / Lucruri / Cultură  /  (Video) Samurai la Chişinău în arta ukiyo-e

(Video) Samurai la Chişinău în arta ukiyo-e imprimare

23.01.2014  

Muzeul Naţional de Artă al Moldovei şi Ministerul Culturii au adus în prim-planul uneia dintre expoziţii „Samuraii în arta ukiyo-e” - o colecţie de gravură japoneză din secolele XVIII-XIX.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Utagawa, Kuniyoshi sau Kunichika. Reuniţi la Chişinău în câteva „imagini ale lumii plututoare”.

Expoziţia „Samuraii în arta ukiyo-e”, vernisată la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei la 15 ianuarie 2014, reuneşte în Galeria Parter xilogravură japoneză din secolele 18 şi 19, avându-i ca autori pe Toyokuni Utagawa, Utagawa Kuniyoshi, Toyohara Kunichika, TaisoYoshitoshi sau Utagawa Yoshitora.

Prezentarea în cuvinte a artei ukiyo-e - „imagini ale lumii plututoare” - poate fi accesată AICI pe site-ul web al MNAM.

Samuraii în arta ukiyo-e 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.