Prima pagină / Lucruri / Sport  /  Elena Stadnic: „Jumping-ul este acel tip de sport care leagă prietenii, schimbă viziunile și îți modifică radical viața”

Elena Stadnic: „Jumping-ul este acel tip de sport care leagă prietenii, schimbă viziunile și îți modifică radical viața” imprimare

29.06.2016  

„Jumping Fitness” este unul dintre cele mai moderne genuri de aerobică, apărut recent și în Republica Moldova. Este un sport practicat de multe femei, printre care se numără și Elena Stadnic. Ea a înțeles că grija față de corp este un garant al sănătății și fericirii, astfel a început să practice fitnessul, iar acum este instructoare de Jumping.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Elena Stadnic este adepta ritmului activ de viață. Deși este medic de profesie, a început să practice sportul pentru că avea dureri de spate, după ce șase ani de facultate a dus un mod de viață sedentar. A cunoscut-o pe Elena Ozun, cea care a adus jumping-ul în Moldova și care a instructat-o în acest domeniu, pentru a putea aduce bucurii pe fețele celor pasionați de mișcare.

fjm

Acum Elena Stadnic reușește să combine perfect medicină și sportul. Ea a povestit pentru Stiripozitive.eu ce este de fapt jumping-ul, cum poate fi practicat și care sunt beneficiile, dar și restricțiile acestuia.

• Jumping – un sport distractiv și foarte solicitat

Jumping-ul reprezintă un tip de sport practicat pe trambulina „Profi” cu un anumit program complex de exerciții, pe ritmuri de muzica distractivă și care captează mințile publicului. A fost inventat de doi tineri din Cehia care au hotărât că pot face ceva mai nou, acesta fiind solicitat deja de mai bine de zece ani în întreaga lume. La noi in Moldova a fost adus de doi ani.

fh

• Beneficiile jumping-ului:

- Poate fi practicat de toate vârstele, atât de femei, bărbați cât și de copii. 

- Este foarte solicitat, din motivul că elimină stresul și oboseala datorită eliberării endorfinelor, hormonii fericirii.

- Reduce kilogramele în plus, astfel că la un antrenament se ard în jur de 1200 kcal, ceia ce oferă rezultate incredibile în scurt timp și datorită practicării regulate tonifiază mușchii și îmbunătățește rezistența corpului.

- Oferă o ameliorare a circulației sangvine, venoase, și limfatice, ceia ce e foarte important pentru starea de bine a întregului organism.   

- Datorita construcției sale trambulina „Profi” amortizează foarte bine, astfel impactul asupra coloanei și articulațiilor sunt minime.

- Mișcarea realizată îmbunătățește datele de motorii și de coordonare a fiecărui care practică acest tip de sport.

- Reduce nivelul durerilor des întâlnite la coloana vertebrală, la articulații, fiind îndrăgit astfel și de persoanele după 50 de ani.

- Face prietenii între femei frumoase și deștepte care au cu ce să se împărtășească.

bhk

• Restricțiile jumping-ului

Acest sport nu poate fi practicat de femeile însărcinate, persoanele cu patologii cardiace severe, persoanele care au o imunodeficiență sau sunt în perioada acută a bolilor. De regulă persoanele care vin în sală sunt întrebate despre starea de sănătate.
De menționat! Este permis persoanelor care au probleme cu articulațiile și coloana vertebrală.

jl

• Persoanele care nu au practicat niciodată sportul pot începe cu jumping-ul

Începătorii pot practica jumping-ul, fiind instructați care sunt regulile de bază, mișcările și poziția corectă. Sunt mai neîndemânatici la început, însă mai apoi intră rapid în ritmul muzicii și execută mișcările la fel de bine ca ceilalți.

• Sportul poate fi practicat fără a ține diete

Dacă practici Jumping-ul și nu ții diete obții oricum rezultate. Cel puțin eu am observat beneficiile femeilor care nu obișnuiesc să țină cure de slăbire și fac sport. Ele s-au schimbat enorm, atât fizicul, cât și starea lor de sănătate s-a îmbunătățit. Femeile au înțeles că un mod de viață sănătos, cu o alimentație bogată în vitamine, practicarea sportului regulat și o armonie sufletească, este rețeta perfectă pentru ele.

hnk,j

• Un antrenament de Jumping durează mai puțin de o oră

Acest sport se practică 50 de minute și include mai multe etape. Încălzirea este realizată prin mișcări dinamice circa 10-15 minute fiind puse în acțiune toate grupele de mușchi. Urmează mișcări care ridică frecvența cardiacă, peste 150 de bătăi pe minut. Toate acestea sigur sunt executate într-un anumit ritm cu o respirație corectă. Apoi intensitatea exercițiilor descrește și se revine la frecvența cardiacă mai puțin de 100. Urmează exercițiu de stretching pentru a întinde  mușchii puși în mișcare, după care urmează circa 20 de minute exerciții de tonifiere fie că la trambulină sau la sol. Într-un final se ajunge și la momentul de relaxare care pe note muzicale lente și mișcări sublime ne aduc într-o stare de confort psiho-emoțional.

jhl

mn.

• Exercițiile de jumping te ajută să te menții în formă

S-au convins deja multe femei că petrecând o oră de relaxare morală, ai și rezultate fenomenale care te ajută să slăbești. Desigur, depinde și de motivația acelor care vine la sală dar și de starea de sănătate în complexitate. 

gvnj

• Schimbarea începe de la tine

Recomand femeilor să vină cât mai pozitive la sala de sport. Sala nu-i o teroare și nu-i o zonă cu restricții. Jumping-ul este acel tip de sport care leagă prietenii, schimbă viziunile și îți modifică radical viața. O spun din propria experiență.

fhj

Așa că nu ezita, schimbă și tu ceva în viața ta!

Autor: Cristina DUDUCIUC 

Foto: Arhivă personală 

gf yhj yj ytk ty est ryh tj tjui rtfji tfruj
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.