Prima pagină / Lucruri / Sport  /  Sergiu Mîrzenco povestește despre sportul care l-a făcut cetățean al întregii planete

Sergiu Mîrzenco povestește despre sportul care l-a făcut cetățean al întregii planete imprimare

02.12.2016  

Sergiu Mîrzenco este campion naţional, european și mondial la powerlifting. Deține o serie de performanțe obţinute la concursurile naționale și internaţionale de strongman. Are o putere interioară, cât și exterioară inexplicabilă. În prezent, sportivul petrece duminicile luptând la brațe cu prietenii de la clubul de armwrestling.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Despre reușitele lui Sergiu Mîrzenco, campion naţional, european și mondial powerlifting, aflăm în interviul ce urmează:

 sdrftgy

„Pasiunea pentru powerlifting a apărut pe neașteptate, fiind o curiozitate de a merge mai departe”

„Sportul mi-a plăcut de mic, făcând șah în clasele primare și volei la liceu, însă după ce am început a trage de fiare la sala de forță de la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, cu mici doze a intrat în sânge și cred ca nu va mai ieși niciodată.

sderftgyuio

„Niciodată nu am fost tentat să renunț la acest sport”

Prima medalie de aur am obținut-o la cea de-a doua competiție de participare, la campionatul național dintre universități. În primul rând, eram mulțumit de rezultatul obținut, asta ar însemna că mă antrenam corect, apoi a apărut bucurie și un val de adrenalina în sânge. Nu am avut gânduri de a renunța chiar și după doua traume mari, ruptura de triceps și ruptura de spate, care au redus la zero pregătirea mea de câțiva ani, am început din nou, chiar după câteva zile.

sdert6y7u8

„Rezultatele mele se datorează în mare măsură părinților”

Mult timp am fost motivat de rezultatele obținute, de creșterea profesionistă și de susținerea celor apropiați, obstacole nu erau, doar ca era foarte greu să găseam bani pentru deplasările peste hotare. Foarte mult m-au ajutat părinții, tata nu mi-a refuzat niciodată sa mă finanțeze, mama era nutriționistul meu. Mâncam foarte mult, ridicarea greutăților e un lucru greu și cere multa energie. Mâncam tot ce e gustos, începând de la carne și terminând cu tot felul de terciuri. Când eram premiați, luam și suplimente sportive, vitamine, aminoacizi și gelatina.

Am avut si zile de încărcare, când mâncam peste măsură, încercam să ajung la 130 kg, cel mult am avut 127. Părinții erau dezamăgiri, când nu am fost premiat pentru primul loc la europene și mondiale.

sderftyu8

„Duminica e timpul cel mai potrivit pentru antrenamente”

Cele mai „nebune” antrenamente le făceam duminica cu partenerii mei Vadim Smoleac și Iulian Godea, alături de antrenorul Liviu Bezu, când eram în cea mai bună formă. Începeam dimineața la ora 10, scoteam tot echipamentul afară, în curtea L.T „Gheorghe Asachi” și ridicam mașini, răsturnam un cauciuc greu, duceam în spate 400 kg și terminam tot pe la 5-6 seara. Frumoase vremuri au fost! Acum fac două ore de antrenament duminica, luptând la brațe cu prietenii de la clubul de armwrestling.

swedrt6y7u8i90-

„Prin acest gen de sport am reușit să duc faima țării din Yakutia până la Londra”

Sincer să fiu, eu și echipa mea, inclusiv Oleg Plăcintă președintele clubului de strongman din Moldova, am adus la nivel internațional țara noastră în acest sport, suntem cunoscuți în toată Europa și mai mult în țările vecine, ducând faima țării din Yakutia până în Londra. Numai peste ocean nu am fost, însă suntem cunoscuți și de filipinezi și în Malaysia.

wsedrtyu

„Sunt recunoscător tuturor celor care m-au susținut”

Începând cu primul meu antrenor emerit, Vladimir Lungu, apoi Liviu Bezu, prietenul meu și desigur părinții, rudele, prietenii. M-au ajutat mult jurnaliștii din presa sportivă și nu numai, ei sunt cei cărora lemulțumesc.

szdrftyu8i

 „Moldova însemnă…”

Leagănul vieții mele și mai ales de sportiv, oriunde nu aș fi, povestesc altor sportivi ce locuri frumoase avem, fiind un ambasador al țării mele în lume. Dar nu mă simt atașat de Moldova, sunt un cetățean al întregii planete, mă simt bine oriunde și doar când se termina toate competițiile, mă întorc în leagănul unde pot sa aprind o stea, spre care trebuie să ajung”, povestește Sergiu Mîrzenco pentru Stiripozitive.eu.

aswedrt6y7u8

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: Arhivă personală

Sergiu Mîrzenco: „Sportul m-a făcut să fiu un cetățean al întregii planete” Sergiu Mîrzenco: „Sportul m-a făcut să fiu un cetățean al întregii planete” Sergiu Mîrzenco: „Sportul m-a făcut să fiu un cetățean al întregii planete” Sergiu Mîrzenco: „Sportul m-a făcut să fiu un cetățean al întregii planete” Sergiu Mîrzenco: „Sportul m-a făcut să fiu un cetățean al întregii planete” Sergiu Mîrzenco: „Sportul m-a făcut să fiu un cetățean al întregii planete” Sergiu Mîrzenco: „Sportul m-a făcut să fiu un cetățean al întregii planete” Sergiu Mîrzenco: „Sportul m-a făcut să fiu un cetățean al întregii planete” Sergiu Mîrzenco: „Sportul m-a făcut să fiu un cetățean al întregii planete” Sergiu Mîrzenco: „Sportul m-a făcut să fiu un cetățean al întregii planete” Sergiu Mîrzenco: „Sportul m-a făcut să fiu un cetățean al întregii planete” Sergiu Mîrzenco: „Sportul m-a făcut să fiu un cetățean al întregii planete” Sergiu Mîrzenco: „Sportul m-a făcut să fiu un cetățean al întregii planete” Sergiu Mîrzenco: „Sportul m-a făcut să fiu un cetățean al întregii planete” Sergiu Mîrzenco: „Sportul m-a făcut să fiu un cetățean al întregii planete” Sergiu Mîrzenco: „Sportul m-a făcut să fiu un cetățean al întregii planete” Sergiu Mîrzenco: „Sportul m-a făcut să fiu un cetățean al întregii planete” Sergiu Mîrzenco: „Sportul m-a făcut să fiu un cetățean al întregii planete” Sergiu Mîrzenco: „Sportul m-a făcut să fiu un cetățean al întregii planete”
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.