Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Doina Strulea: „Fata de pe coperta volumului de poezii „Vioara din mansardă” este un alter ego al meu”

Doina Strulea: „Fata de pe coperta volumului de poezii „Vioara din mansardă” este un alter ego al meu” imprimare

30.12.2014  

Doina Strulea este o tânără poetă din Republica Moldova. La o vârstă foarte fragedă a reuşit deja să obţină apreciere pe arena internaţională a poeziei. Recent, cel mai aprig vis al Doinei de a lansa o carte proprie s-a realizat. Despre experienţă, inspiraţie, dar şi mult curaj, aflaţi în continuare.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

„Am început să compun poezii cu 3 ani în urmă. A fost o surpriză chiar şi pentru mine, dar simţeam că trebuie neapărat să-mi revărs toate emoţiile şi trăirile, altfel ele vor rămâne necunoscute. În această perioadă am evoluat, temele pe care le abordez  însă nu s-au schimbat. Dragostea, mama, dorul, patria, tristeţea... sunt doar câteva subiecte ce se regăsesc în ambundenţă în versurile mele”, ne-a povestit Doina.

Graţie talentului şi îndrăznelii sale, tânăra a avut ocazia să participe la diverse concursuri naţionale, dar şi internaţionale. Anume acestea i-au marcat viaţa şi au îndemnat-o să urmeze în continuare chemarea sufletului.

„Primul concurs la care am participat a fost în 2012. „Ars adolescentina” organizat de TRM m-a ajutat să înţeleg şi mai bine cât de mut îmi place poezia şi că trebuie să merg mai departe, în pofida tuturor greutăţilor. După acest concurs au urmat şi altele. Cel mai important şi emoţionant moment a fost atunci când am plecat în Italia, unde am primit premiul „Cel mai bun tânăr autor din Italia”. A fost o experienţă absolut unică”, ne-a relatat tânăra.

Succesele Doinei nu s-au terminat aici. Italia este ţara care ştie să-i aprecieze talentul la justa valoare. Anul curent, tânăra a a primit Medalia Finalistă şi Premiul III din Gravina, Italia. Toate astea au pus baza unui debut inedit.

„Data de 6 decembrie a fost impresionantă pentru mine. Anume în această zi mi-m lansat primul meu volum de poezii „Vioara din mansardă” , dar mi-am serbat şi ziua de naştere.  Aceste clipe cu siguranţă îmi vor rămâne pentru totdeauna în suflet. A fost o adevărată provocare pe care am trecut-o cu brio. Am realizat că orice dorinţă este realizabilă, trebuie doar să fii curajos şi să poţi trece peste critica altora”, a mai spus  Doina Strulea.

Fiecare poet îşi are propria sursă de inspiraţie. Pentru Doina aceasta este muzica şi însăşi poezia. Tânăra crede cu ardoare că arta va salva spiritele oamenilor şi va putea aduce armonie într-o societate bulversată.

„Cânt deja de mulţi ani la vioară şi pian. Muzica e asemeni unui refugiu în care mă pot debarasa de toate problemele efemere ale vieţii. Această dragoste nemărginită pentru muzică şi linişte a şi stat la baza titlului volumului de poezii „Vioara din mansardă”. E o denumire simbolică, mansarda fiind locul la care revin ca să pot crea, iar vioara e acel instrument care-mi oferă noi idei şi cugetări”, a mărturisit poeta.

Aceşti ani i-au oferit Doinei cunoştinţe preţioase şi o experienţă de neuitat. Fiece premiu, diplomă ori laudă o susţin şi o încurajează.

„În scurtele perioade cât eram plecată în alte ţări, am realizat cât de mult, de fapt, îmi iubesc ţara. Moldova pentru mine reprezintă totul. Aici îmi sunt părinţii, oamenii dragi şi cele mai memorabile şi emoţionante amintiri de asemenea le-am trăit pe aceste pământuri. Îmi place şi o zic cu mândrie altora că sunt din Republica Moldova”, comentează tânăra.

Scopurile şi ambiţiile Doinei nu au limite. Fiecare pas făcut o apropie şi mai mult de visul ei. Munceşte mult şi se dedică cu dăruire pentru tot ce face. Roadele sârguinţei nu contenesc să apără, iar pentru viitorul apropiat, tânăra poetă are multe surprize pentru cititorii săi.

Felicia Plămădeală | stagiară Stiripozitive.eu 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.