Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Sfinţi români şi scene biblice în icoanele Cameliei Munteanu

Sfinţi români şi scene biblice în icoanele Cameliei Munteanu imprimare

O vizită la Atelierul de icoane ortodoxe Camelia Munteanu

18.04.2012  

Camelia Munteanu este un pictor iconograf, născută la Râşcani, în Republica Moldova, iar după ţările în care se află acum icoanele pictate de ea copiii pot învăţa geografia: Austria, Belgia, Canada, China, Franţa, Grecia, Italia, Marea Britanie, România, Statele Unite, Ungaria etc.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Camelia Munteanu pictează icoane pe lemn în tehnica tempera cu ou - o tehnică extrem de laborioasă. Cu discreţie şi talent, Camelia a devenit, în România, un pictor iconograf de referinţă. Iar dovezile în acest sens sunt icoanele pe care le-a pictat pentru Mănăstirea Stavropoleos din Bucureşti, pentru Biserica Ortodoxă Românească din Roma, Italia, sau Parohia Ortodoxă Română din Basel, Elveţia.

Maica Domnului şi Isus şi cele 12 icoane cu scene din viaţa Mariei şi a lui Isus. 50 x 70 cm. Italia.

O icoană creată de Camelia Munteanu se află la Vatican, fiind oferită, în februarie 2003, cadou Papei Ioan Paul al II-lea din partea Arhiepiscopului Mitropolit Romano-Catolic de Bucureşti.

„În ultimii doi ani am pictat icoane pentru Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord - Norvegia, Suedia şi Danemarca şi visez să pot lucra ceva şi pentru biserica din Basarabia", mărturiseşte Camelia.

Galeria de aici cu imagini de icoane pictate de Camelia Munteanu este invitaţia „Ştirilor pozitive" pentru o vizită virtuală la Atelierul de icoane ortodoxe Camelia Munteanu la www.iconart.ro.

Camelia Munteanu. Soare mult la Sveti Iovan Bigorski, Macedonia. Iisus Maica Domnului şi Isus şi cele 12 icoane cu scene din viaţa Mariei şi a lui Isus. 50 x 70 cm. Italia.  Maica Domnului. Biserica Sf. Nicoale Tabacu, Bucureşti, România. Sfânta Treime. 25 x 27 cm. Londra, Marea Britanie. Sfântul Justin. 39 x 37 cm. Bucureşti, România. Sfântul Nicolae. 15 x 21 cm. Bucureşti, România. Sfântul Siegfried, luminătorul Suediei. Sfinţi Români Ocrotitori ai Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord. Tripticul Deisis. 35 x 50 cm. Elveţia.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.