Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Masă rotundă la Varnița – Femeile construiesc poduri peste râul Nistru prin abordarea problemelor practice

Masă rotundă la Varnița – Femeile construiesc poduri peste râul Nistru prin abordarea problemelor practice imprimare

10.07.2018  

Satul Varnița găzduiește, la 10 iulie 2018, prima masă rotundă din cadrul proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”. Această inițiativă care cuprinde organizarea a trei mese rotunde – una într-o altă localitate de pa malul râului Nistru și una finală la Chișinău – este realizată de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Masa rotundă de la Varnița, cu genericul „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”, reunește femei de pe malul drept și malul stâng al râului Nistru, care vor discuta și vor identifica împreună soluții practice la problemele cotidiene din contextul diferendului transnistrean, iar propunerile vor fi prezentate ulterior la Chișinău - de asemenea în cadrul unei mese rotunde -reprezentanților instituțiilor statului responsabile pentru soluționarea pașnică a diferendului transnistrean.   

Astfel proiectul Asociației „Institutum Virtutes Civilis" contribuie la crearea unei platforme de dialog civic pentru soluții pașnice, iar eforturile în acest sens ale tuturor partenerilor se axează pe încrederea că reintegrarea Republicii Moldova este posibilă doar printr-o participare activă a cetățenilor de pa ambele maluri ale Nistrului.

Există, în opinia inițiatorilor acestor mese rotunde, câteva motive esențiale pentru crearea platformei de dialog civic cu participarea femeilor în abordarea problemelor practice generate de conflictul înghețat de pe Nistru:

• Femeile reprezintă o resursă valoroasă - neexploatată suficient deocamdată - în soluționarea diferendului transnistrean

• Atunci când dispun de informații adecvate și echilibrate, femeile reprezintă un important agent al schimbării în bine în procesul de soluționare a conflictelo

• Femeile joacă un rol tot mai important în identificarea soluțiilor la problemele cu care se confruntă membrii familiile lor, de la copii până la persoanele în etate.

Proiectul „Femeile construiesc poduri peste râul Nistru prin abordarea problemelor practice", implementat de către Asociația „Institutum Virtutes Civilis", cu sprijinul oferit de către Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, contribuie, prin soluțiile identificate de către femeile de pe ambele maluri ale Nistrului, la afirmarea drepturilor omului în Republica Moldova.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.