Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Maia Porumbrica: eTwinning mă inspiră zi de zi! Profesorii eTwinning Plus Moldova

Maia Porumbrica: eTwinning mă inspiră zi de zi! Profesorii eTwinning Plus Moldova imprimare

25.10.2018  

Profesoara Maia Porumbrica face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.

 

Maia Porumbrica este profesoară de matematică și informatică, Liceul Teoretic „Meșterul Manole”, s. Sălcuța, r. Căușeni.

„Sunt implicată în proiectul eTwinning de peste 5 ani. Am fost prima profesoară eTwinning din regiunea rurală în Republica Moldova.", povesteşte Maia Porumbrica, profesor din familia eTwinning. ”

„Auzisem despre platformă de la o colegă din România. Împreună, ne-am gândit la un proiect comun. L-am numit „Numărul Pi” și deja al cincilea an îl aplicăm în școlile noastre. ”

„De atunci, am făcut zeci de proiecte cu școli din toată Europa. Acum, de exemplu, elevii de la Sălcuța sunt implicați în peste 20 de proiecte eTwinning. Ce înseamnă proiectul „Numărul Pi”? În acest fel, ne-am propus să învățăm copiii printr-o metodă interactivă că numărul Pi înseamnă lungimea cercului împărțită la diametru.

Cum?

În fiecare an, în data de 14 martie, de Ziua Mondială a numărului Pi, în Liceul „Meșterul Manole” e sărbătoare. Desenăm, confecționăm, coacem în formă de numărul Pi. eTwinning asigură dezvoltarea personală și profesională a elevilor, dar și a profesorilor. Nu poți să te limitezi doar la lecții. ”

„Ieșind din mediul nostru obișnuit, elevii învață mult mai multe și cu mult mai multă dorință. În concluzie, unii spun că la discipline precum matematica ori informatica e greu să motivezi un copil să se implice mai mult. Eu îi voi contrazice. Am elevi cu cerințe educaționale speciale care au câștigat și premii în proiectele eTwinning. Există atâtea idei de proiecte la matematică încât nu-mi ajunge toată viața să le implementez. ”

eTwinning mă inspiră zi de zi!

Proiectul eTwinning plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Gurvenul Suediei. Ministerul Educaţiei,  Culturii şi cercetării al Republicii Moldova a desemnat Fundaţia Est-Europeană în calitate de agenţia Naţională de suport pentru a implimenta proiectul eTwinning Plus în Republica Moldova.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.