Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Angela Zeamă: Datorită eTwinning eu nu am voie să fiu leneșă, sunt într-o continuă activitate și dezvoltare!

Angela Zeamă: Datorită eTwinning eu nu am voie să fiu leneșă, sunt într-o continuă activitate și dezvoltare! imprimare

07.11.2018  

Profesoara Angela Zeamă face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.

„Știți, de cele mai multe ori, noi, oamenii, căutăm calea cea mai simplă. E instinctul nostru pentru că așa credem că viața va fi mai ușoară. Eu am renunțat la acest instinct acum 5 ani atunci când am decis să fiu parte a platformei eTwinning. Am aproape 30 de ani de când sunt profesoară de istorie și educație civică, dar ultimii cinci au fost cei mai intenși. De felul meu, sunt o aventurieră. Noi, istoricii, săpăm, căutăm, cercetăm. Și eTwinning a fost o provocare să cercetez mai mult, să aflu lucruri noi și să mă dezvolt pe mine însăși. E adevărat că era un domeniu nou și asta mă speria la început. Trebuia să ai cunoștințe în IT și limba engleză.

Colegii profesori din liceu m-au ajutat. Primul eTwinner cu care am lucrat, a fost profesor de istorie din Polonia recomandat de un coleg deal meu. Și a fost un proiect ambițios dintre Polonia, Moldova, Lituania și Ucraina. L-am întitulat „Noi și voi, Europeni”. Am lucrat cu clasa a XII-a și a fost o experiență fascinantă. Elevilor le-a fost foarte interesant să discute în direct, pe Skype, cu elevi din alte trei țări. Iar eu am aflat multe lucruri noi și profesional, dar și personal. Pentru acest proiect, am câștigat Certificatul European de Calitate.

Din 2013 până astăzi, am participat la opt proiecte eTwinning, iar la unul am fost fondator. A fost un proiect realizat în comun cu câteva școli din România și ideea acestuia a fost să arătăm că suntem același popor, avem aceeași istorie, vorbim aceeași limbă. În total, în proiect s-au implicat șapte școli din România și Republica Moldova.

Datorită platformei eTwinning eu nu am voie să fiu leneșă. Trebuie să fiu mereu la înălțime, să citesc, să mă documentez, să cercetez și să experimentez pentru că doar astfel crești și ca profesionist, și ca om. Exact, eTwinning reprezintă o creștere profesională, o deschidere spre ceva nou, o fereastră spre Europa pentru că anume așa, aflăm foarte multe lucruri pe care nu am fi putut să le aflăm pe altă cale.

Datorită eTwinning eu nu am voie să fiu leneșă, sunt într-o continuă activitate și dezvoltare!

Proiectul eTwinning Plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Guvernul Suediei. Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova a desemnat Fundaţia Est-Europeană în calitate de Agenţie Naţională de Suport pentru a implementa proiectul eTwinning Plus în Republica Moldova.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.