Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Svetlana Calmaţui: De când sunt eTwinner, stau mai mult pe eTwinning decât pe Facebook!

Svetlana Calmaţui: De când sunt eTwinner, stau mai mult pe eTwinning decât pe Facebook! imprimare

03.12.2018  

Profesoara Svtlana Calmaţui face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.

Svetlana Calmaţui este învățătoare de clasele primare, Liceul „Mihai Eminescu”, or. Florești.

 Sunt de 10 ani în învățătoare de clasele primare la Liceul „Mihai Eminescu” din or. Florești. Din acești zece ani, de trei ani sunt eTwinner. eTwinning este o lume în care descoperi în continuu ceva. Sincer, dacă până acum ceva timp, eram mai mult pe facebook, atunci de la o vreme stau numai pe eTwinning.

 Părinții copiilor sunt încântați de ce reușim noi să facem. Am creat un grup închis în care postează fotografiile creațiilor copiilor și părinții apreciază activitățile.

  Primul proiect cu care am avut un succes extraordinar pentru că am primit Certificat European de Calitate, a fost “Artă, Veselie, Armonie și Prietenie”. L-am făcut cu elevii din clasa I. Tot ce am scris în proiect, am inclus în programul școlar pentru educația plastică. Elevii au aflat ce înseamnă cubism, impresionism, expresionism.

  În proiectele eTwinning, copiii fac lucrurile natural, fără să fie obligați sau impuși de cineva, ei pot genera idei. Sunt motivați să se implice atunci când știu că același lucru îl fac și alți copii, din alte școli.

  Pe viitor îmi doresc să depășesc bariera lingvistică și să dezvolt proiecte cu școli din alte țări. Cred că voi reuși cu ajutorul colegilor. E foarte bine atunci când în școala ta sunt și alți eTwinneri. Are cine să te înțeleagă, să te ajute, poți dezvolta idei împreună.

  Comunitatea eTwinning reprezintă pentru mine o a doua familie!

  Proiectul eTwinning Plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Guvernul Suediei. Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova a desemnat Fundaţia Est-Europeană în calitate de Agenţie Naţională de Suport pentru a implementa proiectul eTwinning Plus în Republica Moldova.

kkhj
2014-04-20 21:19:00
Cozonacul mamei fermecat: în Grecia, Marea Britanie și Belgia. Update1
„De când am plecat de acasă, cozonacul mamei a călătorit împreună cu noi din ţară în ţară”, mărturisește de la Bruxelles Rodica Socolov. „Mai întâi în Grecia, apoi în Mara Britanie, acum în Belgia”.
2012-03-14 12:28:00
Istoria ultimelor două decenii în patru fotografii cu ouă
Patru fotografii – două de Slavici Moroz și două de Mircea Zatușevschi – reconstituie parcursul istoric în ultimele două decenii al unui produs de pe mesele noastre: oul.
2012-02-27 10:48:00
Fabricat, cu dragoste, în Moldova 2012
În Moldova există fabrici la care se produc în direct oamenii politici și comentatorii și există fabrici care produc și contribuie direct la prosperitatea țării.
Detalii: Societate

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.