Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Crina Caragi: Cu eTwinning îţi depăşeşti propriile limite!

Crina Caragi: Cu eTwinning îţi depăşeşti propriile limite! imprimare

03.01.2019  

Eleva Crina Caragi face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.

Crina Caragi este elevă la Liceul Teoretic „Emil Nicula”, s. Mereni, r. Anenii Noi.

 „În prezent, să fii elev nu-i un lucru uşor. E adevărat că sunt foarte multe activităţi care ne solicită. Respectiv, şi aşteptările părinţilor şi ale profesorilor sunt mari.”

 „eTwinning este o platformă care te provoacă să fii creativ, să-ţi depăşeşti limitele, să comunici cu alţi colegi din şcoala ta, dar şi şcoli din străinătate. Cel mai mult mi-a plăcut proiectul „Acasă de Crăciun” pentru că a fost un proiect în care ne-am implicat mult, am fost creativi, am avut mai multe lucruri de făcut şi cred că ne-a reuşit.”

 „Am făcut o carte electronică de bucate tradiţionale. Eu am ales să fac sarmale cu bunica.

Apoi, la şcoală, am cântat un colind, am scris felicitări de Crăciun şi am interacţionat cu elevi de la mai multe şcoli din România. E tare faină comunicarea cu tinerii, colegi pe care îi vezi pe un ecran, dar

cu care ai impresia că deja ai împărtăşit foarte multe. La început, toţi suntem extrem de politicoşi, dar pe parcursul orei, ne adaptăm şi ne obişnuim să vorbim mai degajat şi chiar să facem glume. Am

făcut schimb de opinii şi am descoperit că avem foarte multe în comun. Asta ne-a unit şi ne-a făcut să ne simţim ca în familie. Nu am mai trăit aşa ceva. A fost ceva inedit.”

 „Acum, cel mai mult îmi doresc să facem cât mai multe proiecte în limba engleză. Noi suntem gata oricând să participăm, mai ales că suntem foarte buni la engleză şi cred că ne vom descurca minunat.”

 „Cu eTwinning îţi depăşeşti propriile limite!”

 Proiectul eTwinning plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Gurvenul Suediei. Ministerul Educaţiei,  Culturii şi cercetării al Republicii Moldova a desemnat Fundaţia Est-Europeană în calitate de agenţia Naţională de suport pentru a implimenta proiectul eTwinning Plus în Republica Moldova.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.