Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Cristina Baş: Implicarea într-un proiect eTwinning te face să creşti şi să-ţi dezvolţi abilităţile!

Cristina Baş: Implicarea într-un proiect eTwinning te face să creşti şi să-ţi dezvolţi abilităţile! imprimare

09.01.2019  

Eleva Cristina Baş face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.

Cristina Baş este elevă la Liceul „Constantin Stere”, or. Soroca.

„De curând, am absolvit clasa a XI-a. La anul viitor voi absolvi liceul şi vă spun sincer, chiar îmi va fi dor. La liceu mă simt ca acasă. Am prieteni nu numai colegi, dar şi profesori.”

 „Am început să mă implic în proiecte eTwinning din clasa a IX-a. A fost o experienţă interesantă şi mi-am dorit să se repete. Şi dorinţa s-a împlinit repede pentru că în liceul nostru sunt mai mulţi profesori eTwinneri, aşa că am participat în proiecte pe diferite teme, de la diferite discipline.”

 „Uneori, seara, accesez platforma eTwinning şi citesc ce mai apare nou. Îmi place mult platforma eTwinning, deoarece reprezintă o oportunitate pentru tineri, pentru noi, ne oferă posibilitatea să facem altceva, să ne lansăm în proiecte, să colaborăm, să facem schimb de experienţă, să organizăm diferite activităţi. În cadrul proiectului „Noi şi voi, Europeni” am făcut o conferinţă online cu elevi din Polonia, Ucraina şi Lituania. A fost foarte interesant să vorbeşti cu elevi din alte ţări şi, mai ales, să ai aceleaşi obiective. Am avut discursuri şi poezii şi fiecare şi-a prezentat ţara.”

 „Implicarea într-un proiect te face să creşti, să te dezvolţi. Prin discuţiile cu colegi din alte ţări am devenit mult mai liberă în comunicarea în limba engleză. Simt această diferenţă atunci când călătoresc şi vorbesc deja fără bariere în limba engleză. Şi chiar este o experienţă personală frumoasă.”

 „Vreau să le mulţumesc profesorilor mei de la Liceul „Constantin Stere” pentru că au acceptat provocarea şi s-au implicat în proiecte, deoarece eTwinning a devenit un mod de viaţă, o comunitate a elevilor şi profesorilor, poate chiar o familie.”

 Implicarea într-un proiect eTwinning te face să creşti şi să-ţi dezvolţi abilităţile!

 Proiectul eTwinning plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Gurvenul Suediei. Ministerul Educaţiei,  Culturii şi cercetării al Republicii Moldova a desemnat Fundaţia Est-Europeană în calitate de agenţia Naţională de suport pentru a implementa proiectul eTwinning Plus în Republica Moldova.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.