Prima pagină / Lucruri / Societate  /  „Aventurile lui Literatus”- educație mediatică prin joc

„Aventurile lui Literatus”- educație mediatică prin joc imprimare

26.04.2019  

Educația mediatică a devenit indispensabilă în circumstanțele în care informarea corectă a cetățenilor este un factor esențial pentru o societate dezvoltată. „Aventurile lui Literatus” este un joc care are rolul de a preda elevilor din școală și colegiu educația mediatică într-o formă interactivă și clară.

 

Cele 10-20 nivele ale jocului  „Aventurile lui Literatus”se desfășoară în jurul unei povești de dragoste dintre Prințesa Adevărului și Sincerității, Veritas și Prințul Literatus. Pentru a ajunge la Veritas care se presupune că ar fi fost răpită de Manipulus, Literatus trebuie să dezmintă zvonurile din regatul Informia.

Ideea jocului online „Aventurile lui Literatus” a fost dezvoltată de membrii echipei Caucasus Hack Pack (Georgia și Armenia), în urma la Hackathonul Media „Puterea a cincea”, organizat în vara lui 2016, la Chișinău, de către Centrul pentru Jurnalism Independent și Deutsche Welle Akademie, conform portalului Mediacritica.

Jocul este disponibil în limbile armeană, georgiană, engleză și română. Versiunea în limba română a jocului „Aventurile lui Literatus”, este lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent, pe site-ul căruia și poate fi găsită.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.