Prima pagină / Lucruri / Societate  /  La Butor, raionul Grigoriopol, a fost deschisă o brutărie socială

La Butor, raionul Grigoriopol, a fost deschisă o brutărie socială imprimare

11.06.2019  

În satul Butor, raionul Grigoriopol a fost deschisă o brutărie socială. Inițiatorii acestui proiect sunt cei din Asociația „Успешная женщина - центр поддержки и социального развития”, care au obținut un grant pentru a deschide întreprinderea socială „Brutăria Домашняя выпечка”.

Produsele brutăriei sunt repartizate la magazinele din localitate la un preț rezonabil, totodată angajații de aici pregătesc pachete cu mâncare pe care le repartizează bătrânilor care sunt în dificultate. Din banii oferiți, a fost amenajat spațiul de lucru, au fost cumpărate cuptoare performante și ustensile de lucru.

În sat avem peste 800 de persoane la pensie și toți au o vârstă înaintată și, din păcate, foarte des pleacă din viață, iar așa cum satul nostru este unul cu tradiții moldovenești mereu există problemă  copturilor pentru ritualul de înmormântare. Am făcut un sondaj, am început să întrebăm oamenii și ei ne-au spus că ar vrea să existe astfel de servicii. În plus, ne-au spus că își doresc și copturi de casă, învârtite mai mici. Pentru că cele pentru ritual sunt mari, dar să le facem mai mici, diferite chifle. Însă cel mai mult au întrebat despre plăcinte reci, aceasta este coptura noastră tradițională, coptura care se face de sărbători, spune primara satului Butor, Liubovi Guseinova.

Grantul a fost acordat în cadrul pilonului Antreprenoriat social, parte a proiectului „Construim punți, depășim bariere”, realizat de către Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation - Moldova, finanțat de către European Union in the Republic of Moldova și cofinanțat de Suedia Embassy of Sweden in Chisinau.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.