Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Oportunități de dezvoltare antreprenorială și educație financiară pentru tinerii din Drochia și Bălți

Oportunități de dezvoltare antreprenorială și educație financiară pentru tinerii din Drochia și Bălți imprimare

18.06.2019  

Misiunea asociației în cadrul proiectului „Fondul Antreprenorial pentru Tineri” este de a susţine echipe de tineri (18-30 ani) din orașul Drochia și municipiul Bălți în activități de educație financiară şi oportunităţi de dezvoltare socio-economică oferite de proiect, cu accent pe finanțarea inițiativelor antreprenoriale ale tinerilor pentru un trai sustenabil în țară. Proiectul „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri”, inițiat de Asociaţia Obştească „Caroma Nord”, este finanțat din resursele Uniunii Europene și cofinanțat de Guvernul Suediei prin intermediul Fundației Est-Europene.

Proiectul „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri”, inițiat de Asociaţia Obştească „Caroma Nord”, este finanțat din resursele Uniunii Europene și cofinanțat de Guvernul Suediei prin intermediul Fundației Est-Europene.

În acest sens, vor fi lansate și organizate:
• Concursuri de selectare a grupurilor locale de tineri din mun. Bălţi şi Drochia, care vor administra Fondul alături de tinerii din Bălți şi Drochia; 
• Cursuri de instruire relevante pentru abilitarea cc 120 tineri; 
• Se va acorda suport și consultanță/mentorat pentru 20 tineri în elaborarea regulamentelor și ghidurilor interne de funcționare a Fondului, strategiei de dezvoltare și planurilor operaționale a Fondului; 
• 50 tinerii vor fi implicați în lansarea și administrarea programelor de granturi pentru susținerea inițiativelor de antreprenoriat, iar 10 cei mai activi și ingenioși tineri vor fi susținuți financiar pentru deschiderea unei afaceri personale.

Activitățile sunt preconizate în perioada septembrie 2018-august 2020.


Parteneri ai proiectului:
• Primăria orașului Drochia
• Universitatea de Stat A. Russo”

Pentru informatii suplimentare accesați: prezi.com/iaekg3mwhksr/fondul-antreprenorial-pentru-tineri/ .

Date de contact: 068877755 sau e-mail: caroma.nord.ngo@gmail.com.

Acest grant este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Guvernul Suediei prin intermediul Fundației Est-Europene în cadrul Proiectului Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării”.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.