Prima pagină / Lucruri / Societate  /  Întreprinderea socială apicolă „Darul Albinelor” a strâns prima recoltă de miere

Întreprinderea socială apicolă „Darul Albinelor” a strâns prima recoltă de miere imprimare

06.09.2019  

Asociația Copiilor Surzi din Moldova (ACSM) anunță lansarea unei Întreprinderi sociale apicole – „Darul Albinelor” – o stupină de albine cu peste 50 de familii, situată în satul Cimișeni, raionul Criuleni. Lansarea stupinei a fost marcată de recoltarea și degustarea mierii, care a fost un prilej de dialog dintre organizațiile de suport și întreprinderile sociale.

Veronica Căpătici, Director Executiv al ACSM, a afirmat că este foarte importantă menținerea albinelor în viață, acestea fiind cruciale pentru menținerea echilibrului ecologic și a biodiversității în natură: „Suntem conștienți de scăderea dramatică a populației de albine la nivel mondial, iar prin activitatea socială a întreprinderii pe care urmează să o lansăm, ne propunem să susținem mișcarea globală în sprijinul conservării albinelor”. Veronica Căpătici a mai menționat că drept un alt scop primordial al Asociației, care va fi realizat grație Întreprinderii sociale apicole, este incluziunea socială și crearea locurilor de muncă pentru persoanele cu nevoi speciale.

Afacerea cu gust de miere se va situa în satul Cimișeni, r. Criuleni, la doar 25 km distanță de Chișinău – acolo unde natura a rezervat o zonă bogată de floră meliferă (producătoare de nectar), floră variată, cu o deosebită valoare apicolă și pe placul albinelor. În cadrul lucrărilor de amenajare a stupinei au fost implicate inclusiv persoane cu nevoie speciale.

Venitul obținut din afacerea cu stupina de albine va fi folosit pentru implementarea obiectivelor Asociației (ACSM). Activitățile Întreprinderii apicole vor veni în sprijinul copiilor cu deficiențe de auz, beneficiari ai Asociației, precum și vor facilita incluziunea socială reală și practică a persoanelor cu necesități speciale iar, în consecință, va contribui la creșterea calității vieții atât în comunitate, cât și la nivel de regiune.

 

Întreprinderea socială Darul Albinelor” își propune să sensibilizeze opinia publică și atragă atenția comunității asupra faptului că albinele polenizează majoritatea fructelor, fructelor cu coajă lemnoasă și legumelor pe care pe care le consumăm și fără aceste insecte, flora, fauna cât și oamenii ca specie vor fi puși pe punctul de a dispărea.

Proiectul este realizat cu sprijinul Business Development Capital, cu suportul financiar al Uniunii Europene și cofinanțat de Suedia, prin intermediul Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation - Moldova.

 

Sursa

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.