„La periferia orașelor și satelor din Transnistria, se acumulează în fiecare primăvară tone de deșeuri de lemn: lemn colectat după defrișare, impropriu pentru utilizare în industrie ca materie primă; reziduuri de lemn obținute după producția forestieră (rizomi, așchii de lemn, crengi etc.); deșeuri din industria prelucrării lemnului (rumeguș, așchii de lemn, „tăietor”); deșeuri de construcții, produse din lemn vechi și piese, ramuri după podele livezilor și podgoriilor. Toate acestea sunt fie arse pe loc, fie transportate parțial la depozitele de deșeuri, unde, la fel, sunt supuse arderii.” a precizat fondatoarea ONG-ului „EtEko”, Tatiana Sergeieva.

Pornind de la problema menționată mai sus, în luna decembrie, 2018, a fost dat start proiectului „Eco-business: Construiește, dar nu distruge!”, care acoperă mai multe aspecte:
Social - vine să încadreze în activități de salubrizare și reciclare diferite grupuri sociale;
Economic - permite crearea unor locuri de muncă noi, în care se pot implica membrii familiilor sociale vulnerabile;
Ecologic - micșorează cantitatea de gaze nocive eliminate în urma arderii deșeurilor.
Utilizând o tehnologie ecologică de prelucrare a deșeurilor, în urma prelucrării lemnului se pot obținute diferite categorii de produse: decorative, construcții, mulcire, combustibil, compost etc., ceea ce va contribui la dezvoltarea socială și economică a satului Glinoe și, ulterior, a întregii regiuni. Paralele cu acest proiect se planifică și lansarea pe piață a unui număr mai mare de produse ecologice.

Acest proiect a fost implementat de către ONG-ul „EtEkO” cu sprijinul Fundației Est-Europene din resursele financiare acordate de Uniunea Europeană și Suedia. La finalul proiectului, toate echipamentele rămân în posesia beneficiarilor sub forma unei întreprinderi sociale, astfel asigurând durabilitatea și continuitatea în timp a inițiativei.