Prima pagină / Lucruri / Societate  /  „Povestea vinului și a turismului moldovenesc” - podcast marca HotNews.ro

„Povestea vinului și a turismului moldovenesc” - podcast marca HotNews.ro imprimare

06.08.2020  

Printre seria de podcasturi lansate HotNews.ro, poate fi găsită o ediție a „Caia și Bejan. Călătorii” în care se vorbește despre turismul moldovenesc și unul dintre lucrurile care îl definește în cel mai frumos mod - vinul.

Pe pagina HotNews.ro găsiți o incursie în istoria vinului și nu doar:

„Vinurile moldovenești și prohibiția

Mergând puțin pe firul istoriei, acum mai bine de 10 ani, rușii le-au făcut un cadou moldovenilor: embargoul. Autoritățile de la Moscova au declarat că vinul moldovenesc nu-i bun nici de vopsit garduri, așa că l-au oprit de la a mai intra pe piață.

De fapt, treaba era așa: când rușii simțeau un ușor disconfort politic, pac, ziceau că vinu-i prost și nu mai poate fi vândut. Când nu, vinul era bun, intra pe piață...”

Pentru continuarea poveștii publicată de HotNews.ro , accesează episodul 8 din podcastul „Caia și Bejan. Călătorii. Povestea vinului și a turismului moldovenesc”.

Sursă:https://bit.ly/31lj3um

Sursă copertă: Alexei Gurduza

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.